30 / 04 / 2024

Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgelerinden biri Çankaya!

Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgelerinden biri Çankaya!

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasında Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgeleri belirlendi. Ankara Çankaya bölgesi de en iyi yerleşim yerleri arasında yer alıyor..



Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasında Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgeleri belirlendi. Yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi gibi kriterler esas alınarak yapılan değerlendirmede ilçe ve mahalleler en iyiden en kötüye doğru "A+", "A", "A-", "B+", "B", "B-", "C+", "C", "C-" olarak derecelendirildi. 


Ankara'da Çankaya 'A+' İstanbul'dan Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Fatih ve Şişli, "A+" kategorisine girerken, Ankara'dan ise yalnızca Çankaya en iyiler kategorisinde yer aldı. Mahalle bazında ise tümü Çankaya sınırları içinde yer alan Mutlukent, Bahçelievler, Emek ve Ahmet Taner Kışlalı mahalleleri Ankara'nın en yaşanabilir mahalleleri olarak öne çıktı. 

İstanbul ve  Ankara  dışında A+ derecesi içinde yer alan ilçeler ise Muğla'dan Bodrum ve Marmaris, İzmir'den Çeşme olarak sıralandı. 


CHPli belediyeler en önde 

REID1N tarafından yürütülen SED çalışmasının dikkat çekici bir başka sonucu ise yaşanabilirlik kalitesi açısından öne çıkan Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Çankaya, Bodrum, Çeşme, Marmaris, Etiler, Bebek, Arnavutköy, İstinye (İstanbul), Eskibağlar ve Yenibağlar (Eskişehir), Fener (Antalya), Mavişehir ve Alsancak (İzmir) ve Ortakent (Bodrum), Mutlukent, Bahçelievler, Emek, Ahmet Taner Kışlalı (Ankara) gibi ilçe ve mahallelerin hemen tümünün uzun süredir CHP'li belediyelerce yönetildiği oldu. 


Miliyet Ankara


Geri Dön