28 / 04 / 2024

Türkiye'nin en yüksek gölü olan Balık Gölü yatırımcıları bekliyor!

Türkiye'nin en yüksek gölü olan Balık Gölü yatırımcıları bekliyor!

Aras Dağlarındaki 2 bin 241 rakımlı lav set gölü olan, kırmızı benekli alabalıkları ve eşsiz doğa manzarasıyla dikkat çeken Balık Gölü, yatırımcıları bekliyor...




Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine 26 , Doğubayazıt ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresindeki dağlardan gelen küçük dereler, kıyısındaki pınarlar ve yeraltı sularıyla beslenen Türkiye'nin en yüksekteki gölü konumundaki Balık Gölü'nde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Tekinarslan, gölün kentin en değerli doğa güzelliklerinden biri olduğunu söyledi.


Tekinarslan, gölün içerisinde barındırdığı endemik alabalıkla belki de dünyada benzeri olamayan bir göle sahip olduklarını dile getirerek, Türkiye'nin en yüksek coğrafyasında bulunan balık gölü için çalışmalara hız verdiklerini belirtti. 


Önümüzdeki günlerde buradaki balık türünün neslinin devamı için bir takım çalışmalar yapacaklarını anlatan Tekinarslan, "Göl koruma planını hazırlamaktayız. Gölümüzün henüz kıyı kenar çizgisi belirlenmiş değil. İmarla ilgili herhangi bir karar alınmış değil. Avcılıkla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış değil. İnşallah bunları da yapıp, öncelikle bu doğa güzelliği dünyanın tabiat harikasından biri olan Balık Gölü'nü öncelikle ciddi bir koruma altına almayı düşünüyoruz" diye konuştu. Turizm yatırımları için burada işletmecilerin önünü açacaklarını ve onlara destek olacaklarını vurgulayan Tekinarslan, buralarda ciddi bir konaklama tesisine ihtiyaç olduğunu ifade etti. 


Ortadoğu Gazetesi


Geri Dön