28 / 04 / 2024

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu! 

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu! 

Forbes 500 Türkiye’de 2024 yılının en zengin isimlerini açıkladı. Listenin zirvesine 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yerleşti...



Forbes 500’ün her sene yaptığı, “En zengin 100 Türk” listesi resmen açıklandı. Merakla beklenen listeyle Türkiye’nin de en zengin isimleri ortaya çıktı.

Forbes tarafından hazırlanan listeye göre Koç Holding’in sahibi, iş insanı Mustafa Rahmi Koç, 2.8 milyar dolarlık servetiyle listenin 5. sırasında yer alırken listenin zirvesinde ise 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı.


Yeniçağ'da yer alan habere göre Murat Ülker’i, 3.2 milyar dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel izlerken, İpek Kıraç listenin 4. sırasında yer aldı. Listedeki en zengin 10. isim de, sahip olduğu 2.2 milyar dolarlık servetiyle Nihat Özdemir oldu.


İşte, Türkiye’nin en zengin 10 ismi:

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)
2. Semahat Sevim Arsel (3.2 milyar dolar)
3. İpek Kıraç (3.1 milyar dolar)
4. İbrahim Erdemoğlu (3 milyar dolar)
5. Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar)
6. Ali Erdemoğlu (2.6 milyar dolar)
7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)
8. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)
9. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)
10. Nihat Özdemir (2.2 milyar dolar)

61 BİN KİŞİNİN DOLAR MİLYONERİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

UBS tarafından satın alınan Credit Suisse'in geçtiğimiz Ağustos ayında yayımladığı yıllık küresel servet raporuna göre, dünyadaki toplam net kişisel servet yüzde 2,4 azaldı ve toplam 454,4 trilyon dolara indi.

Yaşanan bu düşüşün büyük bir bölümü toplamda 10,9 trilyon dolar kaybeden Kuzey Amerika ve Avrupa'daki hane halklarında hissedilmişti.

RUSYA'DA MİLYONER SAYISI ARTTI

Ayrıca İsviçre bankasının yaptığı ve dünya çapında 5,4 milyar yetişkinin tahmini varlıklarını kapsayan araştırmanın resmi olarak açıklanan sonuçlarına göre düşüş tüm bölgeleri aynı seviyelerde  etkilemedi. Söz konusu rapora göre, yaptırımların etkisine rağmen Rusya'daki milyonerlerin sayısı sene boyunca 56 kişi artış gösterdi. Ayrıca yine verilen detaylara göre Latin Amerika para birimlerinin ABD doları karşısında ortalama yüzde 6'lık bir artış göstermesiyle söz konusu bu bölgede 2,4 trilyon dolarlık bir servet artışı yaşandı. 

 

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

O bankada hesap açanlara faizsiz 30 bin TL veriliyor! Nakit ihtiyacı olanlar hemen bakın: Süre kısaldı!


Geri Dön