06 / 05 / 2024

Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı açıldı!

Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı açıldı!

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin tam ortasında inşa edilen Zafer Havaalanı açıldı. Havaalanı yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek...



İnşası 18 ayda tamamlanan havaalanının, iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişiye hizmet vermesi bekleniyor. Havalimanının açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti.  


Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a ortalama yarım saat mesafede olan havaalanına her boyutta uçağın inebilecek. Açılışı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ; “Artık Belçika’daki hemşehrilerimiz direkt oradan uçup buraya inebilecek” dedi. Hem THY hem de özel uçak şirketlerinin genel müdürlerine de bu havalimanına uçuşlarda aktarma yapılmaması istediğini bildiren Erdoğan ; “Şu anda havayolu ile seyahat artık karayolu ile seyahat etmek ile eşdeğer hale geldi. 2002 yılında ülke genelinde tarifeli sefer düzenlenen havalimanı sayısı 26’ydı, bugün ülkemizin dört bir yanında 48 havalimanı var. Türkiye’nin geneline baktığımız zaman bu 48 havalimanına 81 ilden ortalama 45 dakikada  ulaşabiliyorsunuz” dedi. 


Zafer Havaalanı, Kütahya il merkezine 45 kilometre, Afyonkarahisar il merkezine 55 kilometre, Uşak il  merkezine de yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta konumlanan havaalanı 136 milyon TL yatırım ile hayata geçirildi.


Geri Dön