29 / 04 / 2024

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu yılın Nisan ayına ilişkin Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sektör Raporu’na göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından LPG ithalatı yapılan ülkeler Cezayir, Rusya, ABD, Kazakistan, Estonya ve Lübnan oldu.

Türkiye nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, LPG ithalatı Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre, yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 ton şeklinde gerçekleşti. Ayrıca verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından yapılan LPG ihracatı ise yüzde 63,2 azaldı ve 18 bin 849 tona geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, İhracat Cibuti, Lübnan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, İsviçre, Marshall Adaları ve Türkiye Serbest Bölgelerine gerçekleştirildi. Yine açıklanan rakamlara göre, LPG üretimi de aynı dönemde yüzde 32,2 azaldı ve 59 bin 517 ton oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön