28 / 04 / 2024

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

TİM İhracatın Şampiyonları ödül töreni İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Mal ihracatımızı 169 milyar dolardan 254 milyar dolara çıkardık” dedi.



TİM tarafından yapılan açıklamaya göre, TİM 30’ncu Genel Kurulu ile İhracatın Şampiyonları ödül töreni İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen örene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katılım sağladı.

Türkiye’nin mal ihracatı 2022 de 254 milyar dolara çıktı!

"MAL İHRACATIMIZI 169 MİLYAR DOLARDAN 254 MİLYAR DOLARA ÇIKARDIK "

TİM Başkanı Gültepe, Türkiye'nin son 3 yılda mal ve hizmet ihracatını yüzde 66 artırdığını açıkladı.

"1983 yılında bir senede yaptığımız ihracatı artık sadece 1 haftada yapıyoruz. Son 21 senede mal ihracatının 6, hizmet ihracatı 5 kat artış gösterdi. Yalnızca son 3 senede mal ihracatımızı 169 milyar dolardan 254 milyar dolara, hizmet ihracatımızı 38 milyar dolardan, 90 milyar dolara çıkardık." Şeklinde konuştu.

Peki, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön