28 / 04 / 2024

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.



Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) konuya ilişkin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kileci, Suudi Arabistan pazarında gösterilen bu performansı daha ileri taşımak amacıyla tüm olanakları kullandıklarını belirtti.

TİM tarafından Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda Riyad’a ticaret heyeti gerçekleştirildi. Gıda, demir-demir dışı metaller, tekstil ve konfeksiyon, kimyevi maddeler ve mobilya alanlarında faaliyetine devam eden 43 firmanın temsilcilerinden oluşan heyet, 150 Suudi iş insanı ile 300’den fazla ikili iş görüşmesi düzenledi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

"GELECEK SÜREÇTE DE HIZ KESMEDEN SÜRECEK"

Kileci, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuzda Ticaret Bakanımız Ömer Bolat başkanlığındaki heyet, Suudi Ticaret Bakanı Majid Al Qasabi, Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih, Kırsal İşler, Konut Bakanı Majid Al-Hogail ve bunun yanı sıra, Sanayi ve Madencilik Bakanı Bandar Alkhorayef ile görüşmeler düzenledi. Aynı zamanda, Ticaret Bakanlığımız 2023’te Suudi Arabistan’da düzenlenen 27 uluslararası fuarı destek çerçevesine aldı.

Yine Bakanlığımız koordinasyonunda Suudi Arabistan’a 4 sektörel ticaret heyeti ve 3 özel nitelikli alım heyeti düzenlendi. Bakanlığımız koordinasyonu ve TİM’in bu gayretli çalışmaları neticesinde Suudi Arabistan’a 8 aylık ihracatımız 2022’nin aynı dönemine kıyasla dört kat artışla 1,6 milyar doları geçti.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Yakaladığımız bu ivmeyi daha da ileriye taşımak amacıyla Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda 11 Eylül-14 Eylül 2023 tarihleri arasında Riyad’a bir heyet daha düzenledik. İhracat Genel Müdürümüz Mehmet Ali Kılıçkaya’nın da katılım sağladığı görüşmelerde Suudi yetkililerle Türkiye ve Suudi Arabistan arasında ticaret hacmini daha ileriye nasıl taşıyabileceğimizi ve potansiyel iş birliklerini görüştük. Son derece verimli geçen görüşmeler esnasında Türkiye ve Suudi Arabistan’ın iş insanları arasında yeni iş birliklerinin doğduğunu görmek bizi çok sevindirdi."

Kileci, iki ülke özelindeki faaliyetlerin gelecek süreçte de hız kesmeden süreceğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve TİM’in organizasyonu ile 8 Ekin-12 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul’da bir alım heyeti programı gerçekleştireceklerini bildiren Kileci, "Riyad Ticaret Odası üyelerinden meydana gelen 70 kişilik heyeti ağırlayacağımız bu etkinliğe tüm ihracatçılarımızı bekliyoruz” dedi.

Emekli maaşına yüzde 39,61 zam! Yeni yılda en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar

Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak açıklama! Resmen açıkladı!

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön