02 / 05 / 2024

Türkiye'nin yeşil sertifikası tanıtıldı!

Türkiye'nin yeşil sertifikası tanıtıldı!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bünyesinde kurulan Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (YUAM) koordinasyonuyla oluşturulan, Türkiye' nin Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi "SEEB-TR" tanıtıldı...



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bünyesinde kurulan Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (YUAM) koordinasyonuyla oluşturulan, farklı disiplinlerin destek ve katkılarıyla daha ileriye taşınacak olan Türkiye'nin Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi "SEEB-TR" tanıtıldı. 


"SEEB-TR" Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Özgünler, Türkiye'nin ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir yeşil bina sertifikasyon sistemine ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "SEEB-TR (Sürdürülebilir Enerji Etkin Binalar)", pek çok üniversiteden akademisyenler ile STK'lar tarafından aylarca süren çalışma ile BREEAM (İngiltere), LEED (ABD), CASBEE (Japonya) ve DGNB (Almanya) sertifikasyon sistemlerinin incelenmesi sonucunda Türkiye koşullarına en uygun yeşil bina sertifikasyon sistemi olarak oluşturuldu" dedi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön