27 / 04 / 2024

Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz!

Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kilis'teki 5 tesisin temel atma töreninde açıklama yaptı. Eroğlu, "Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz" dedi.


Eroğlu, 5 tesis için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen temel atma töreninde, mazlum Suriye halkına sahip çıktıkları için Kilis halkına teşekkür etti.


Kilis'in Suriyelilere gösterdiği misafirperverlikle dünyaya örnek olduğunu belirten Eroğlu, "Batı gelsin insanlığı burada öğrensin. Onlar konuşuyor, yaptıkları bir şey yok. Ama insanlık, medeniyet, kardeşlik, ensar ruhu burada, Kilis’te" diye konuştu.


Temelini atacakları 5 tesis için 197 milyon liralık yatırım planlandığını ifade eden Eroğlu, önümüzdeki günlerde de 10 ayrı projeyi daha daha Kilis'e kazandıracaklarının müjdesini verdi.


Etrafı ateş çemberi haline gelen Türkiye'nin bir huzur adası olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:


"İnşallah hep birlikte, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye'nin inşallah imzasını hep birlikte atacağız. Şunu unutmayın büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2023 yılını, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını büyük hedef olarak gösterdi. Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için hazır mıyız? Hedef 2023. Türkiye hazır, Kilis hazır inşallah."


Eroğlu, Türkiye'yi küresel bir güç haline getirmeyi hedeflediklerine işaret etti.


Eroğlu, şöyle devam etti:


"Yeni doğan ve doğacak çocuklarımızın da hedefi var. Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılını 2071'de bu yavrular kutlayacak. Onun için diyoruz ki, analar bacılar, yeni doğan çocuklarınıza 'uyusun da büyüsün' diye ninni söylemeyin, 'oğlum kızım büyü, hedef 2071' diye ninni söyleyin artık. Hedef 2071. Çünkü Türkiye'nin güçlü olması gerek. Bu bölge, dünyanın en stratejik bölgesi. Bu bölgede ayakta kalmanın yegane yolu, çok güçlü olmaktan geçiyor. Sizler dik durdukça bu şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, minarelerden ezanlar ilelebet okunacak."


Vali Süleyman Tapsız da 2002'den bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Kilis'e yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırımla 26 tesis kazandırıldığını söyledi.


Kilis'in, huzur ve güvenin, barış ve kardeşliğin en güzel örneklerinin yaşandığı şehirlerin başında geldiğini vurgulayan Tapsız, "Suriye'de milyonlarca insan en temel ihtiyaç maddelerinden yoksun, insani yardım beklerken eli kolu bağlı oturmak bu zulme ortak olmak demektir. Bu tarihi süreçte Kilis en fazla sorumluluk üstlenen şehirlerden oldu ve 127 bin Suriyeliyi misafir etti" dedi.


Eroğlu, ilgili firmadan, tesislerin 2017 sonunda tamamlanmasının sözünü alarak imzayı attı.


İmzaların atılmasının ardından tesislerin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.


Törene AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Kilis Belediye Bakanı Hasan Kara ve AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ile davetliler katıldı. 




AA


Geri Dön