Dış Piyasalar

Türkler akın akın o ülkeye göç ediyor! İşte yatırımcıların yeni adresi!

Son dönemde yeni vergi taslağı konuşulmaya devam ederken, bir çok Türk yatırımcı yüksek enflasyondan dolayı rotayı o ülkeye çevirdi. İşte yatırımcıların yeni adresi...

Türkiye'deki enflasyonun etkisi giderek artıyor. Bu durum, girişimcilerin ve iş insanlarının alternatif arayışlarına yönelmesine  sebep oluyor. Yüksek enflasyonun getirdiği zorluklarla baş etmeye çalışan birçok yatırımcı o ülkeye göz etmeye başladı.

TÜRKLER AKIN AKIN  O ÜLKEYE GÖÇ EDİYOR!

Gazetepencere'de yer alan habere göre ; Yatırımcılar akın akın Üsküp'e göç etmeye başladı. Türkiye'den Kuzey Makedonya'ya göç edenler arasında işini büyütmek isteyen girişimcilerin yanı sıra, vergi avantajlarından faydalanmak isteyen şirketler de bulunuyor. Kuzey Makedonya'nın sunduğu ekonomik fırsatlar, Türkiye'deki enflasyonun yarattığı olumsuz etkilere karşı bir kalkan görevi görüyor.

GÖÇLER ARTTI!

Türkiye'deki ekonomik koşullar girişimcileri ve iş insanlarını farklı pazar arayışlarına yönlendirdi. Yüksek vergi oranları ve enflasyonun getirdiği belirsizlikler, Kuzey Makedonya gibi ülkelerin cazibesini artırarak göç hareketlerine neden oldu. 

BİR HAFTADA YENİ ŞİRKET KURULABİLİYOR!

Kuzey Makedonya'da 1 haftada şirket kurmak mümkün olurken ülkede faaliyet gösteren Türk bankaları da bulunuyor.

Kuzey Makedonya, resmî adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991'de Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsız olmuştur. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur. Makedonya'nın kuzeyden üçte birlik bölümünü kaplamaktadır.

1 AYDA OTURM İZNİ ALIMNIYOR!

Öte yandan ülke de oturum izni de kısa sürede veriliyor. Kuzey Makedonya'da vize danışmanlığı konusunda hizmet veren bir firmanın yetkilisi oturum izninin 1 ayda alınabildiğini belirtti. 

Ankaralı iş adamları o ilden parsel parsel arsa almaya başladı!

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

İzmir'de arsa fiyatları tırmanışa geçti! Yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsalar kapış kapış satılıyor!