29 / 04 / 2024

Türkler Rusya'ya dev OSB kuruyor!

Türkler Rusya'ya dev OSB kuruyor!

Rusya'nın en önemli sanayi bölgeleri arasında yer alan ve Opel, Ford, Toyota, Hyundai fabrikalarının bulunduğu St. Petersburg bölgesinde Türk sanayiciler 300 hektarlık OSB kuracak



Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 2011'i 'Türkiye Yılı' ilan etti. Bu kapsamda  Ankara  Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ve iş dünyasının temsilcileri 2011'in 'Türkiye Yılı' ilan edildiği 'Leningrad Bölgesi İş çevreleri Kış Asamblesi'ne katılmak üzere St. Petersburg'a gitti. Düzenlenen organizasyonda bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin artık yurtdışına ihraç etmeye başladığı projelerden biri olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) modelinin Rusya'da da kurulacağı müjdesini verdi. Rusya Federasyonu, Leningrad Bölgesi TSO Başkanı ve Bölge Vali Yardımcısı Rashid İsmagilov'un 2010 yılı içinde Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Sincan'daki ASO 1. OSB'yi gezdikten sonra mutlaka Rusya'ya taşımaları gerektiği konusunda anlaştıklarını belirten Özdebir, zira OSB'lerin en temel özelliklerinden birinin burada yer alan yatırımcıların kendi kendilerini idare etmeleri olduğunu kaydetti.

OSB MODEL OLDU
Özel sektörün önü ne kadar açılır, imkanları genişletilirse onların daha fazla katma değer yaratacaklarının muhakkak olduğunu belirten Özdebir, böyle bir OSB'nin St. Petersburg'da bir Türk firması olan Rönesans İnşaat ve ASO'nun bilgi birikimiyle gerçekleştirilecek olmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.
Sabah/Tarık YILMAZ

Basında yer alan diğer haberler:

Leningrad OSB 300 hektara yayılacak, asıl patron Rönesans Grubu olacak

HENÜZ birçok ayrıntı netleşmemiş olmakla birlikte, Leningrad OSB"nin kuruluş ve altyapı hazırlıkları sırasındaki asıl patronu Rönesans Grubu olacak.

Rönesans, 100-300 hektar arasında bir büyüklükte olması planlanan arsayı devralacak. Kurulacak OSB şirketine Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Sanayi Odası da ortak edilecek.

150-200 dolayında fabrika arazisi düzenlenip, yatırımcılara pazarlanacak. Leningrad OSB"den, Rus ve Türk işadamlarının yanısıra başka ülkelerden işadamları da yatırım arazisi satın alabilecek. Leningrad OSB"nin arsa ve altyapısı için 50 milyon dolar harcanacak.

Rönesans Grubu, henüz kesin olmamakla birlikte ASO"nun yanısıra Türkiye"den bazı işadamlarını da OSB"ye ortak alabilecek. Bunlar arasında ASO Başkan Yardımcısı, Bülbüloğlu Vinç Sanayi"nin patronu Önder Bülbüloğlu da yer alacak.
Hürriyet/Vahap Munyar


Geri Dön