02 / 05 / 2024

Turkmall, 2013 yılının ilk çeyreğinde halka açılıyor!

Turkmall, 2013 yılının ilk çeyreğinde halka açılıyor!

Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu, 2013 yılının ilk çeyreğinde halka açılmayı planladıklarını söyleyerek, "Yüzde 20-25 gibi bir payımızı halka arz edeceğiz. Bir kısmını halka açıp, insanların para kazanacağı fiyatlarla hisselerimizi ulaşılabil



CardFinansın sponsorluğunda düzenlenen 11. Perakende Zirvesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eyüboğlu, Çinde Fiba Holding ile gerçekleştirdikleri Plaza Shenyangın 2012 yılında hizmete açılacağını bildirdi.

Eyüboğlu, bu yatırımın 500 milyon dolar değerinde, Çindeki en büyük Türk yatırımı olduğunu dile getirerek, uluslararası bir rapora göre Türkiye ile Çin arasındaki coğrafyanın önümüzdeki 5 yıl içerisinde gıda dışı perakendede yüzde 10-15 arasında büyüme göstereceğini vurguladı.

Avrupa ve Amerika;da ise bu rakam yüzde 1-2ler seviyesinde olacağını ifade eden Eyüboğlu, "Fırsatlar burada. İstanbul, Moskova ve Çin perakendenin yeni merkezleri haline gelecek" dedi. Halihazırda Türkiyede 9 projelerinin olduğuna işaret eden Eyüboğlu, bu projelerin yatırım bedelinin ise 1,2 milyar dolar değerinde bulunduğunu bildirdi.


Eyüboğlu, Turkmallun Arap Baharı öncesinde Libyada etkin bir yatırımcı olduğunu hatırlatarak, "Oradaki mevcut iki projemiz şu an için beklemede. Ancak Amerikadan, Trablusta yapılacak yeni Amerikan Büyükelçiliği için teklif aldık. 6 haftadır görüşme halindeyiz. Onlara yer bakıyoruz, fizibilite çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Libyaya geri dönmeyi istediklerini ifade eden Eyüboğlu, gelecek yıl Libyada duran projelere yeniden start vereceklerini söyledi.
Eyüboğlu, 2013 yılının ilk çeyreğinde halka açılmayı planladıklarını ifade ederek, "Yüzde 20-25 gibi bir payımızı halka arz edeceğiz. Daha küçük bir kısmını halka açıp, beklentilere uygun insanların para kazanacağı fiyatlarla hisselerimizi ulaşılabilir kılacağız" dedi.

2012'DE 5 YENİ AVM

Eyüboğlu, 2012 yılının kendileri açısından zorlu bir yıl olacağını, gelecek yıl 5 tane AVMnin açılışını yapacaklarını belirterek, "İlk defa 5 AVMyi aynı yıl içinde açmış olacağız. Bunlar da Aydın Sökede, Samsunda, İstanbul Ataşehirde, yurt dışında ise Çin ile Tiflis projeleri. Bunlarla birlikte yaklaşık 250 bin metrekare kiralanabilir alanı devreye alacağız" şeklinde konuştu.


AVM kiracıları açısından Türk Lirası ile kiralamanın uzun dönemde pek de karlı olmadığını dile getiren Eyüboğlu, 3-5 yıllık projeksiyonda enflasyondaki artışın, dövizdeki artıştan daha fazla olduğunu kaydetti. Asıl işlerinin proje geliştirme olduğunun altını çizen Eyüboğlu, her 2-3 ayda bir ortaklık kurduklarına dikkati çekerek,  "Biz iş geliştiriyoruz. Önce kuruyoruz sonra hisselerimizi devrediyoruz. IKEAlardaki hisselerimizi devretmiştik. En son IKEAnın Sofyadaki hisselerini de devredeceğiz" dedi.

YURT DIŞINDA PERAKENDE ZİNCİRİ ORTAKLIĞI

Eyüboğlu, Turkmallun yeni stratejisinin yurt dışında perakende zinciri ortaklığı kurmak olduğunu dile getirerek, "Türkiyedeki markaların franchisenı alıp yurt dışında ortaklıklar kuruyoruz. Gürcistan bu anlamda ilk olacak. Balkan ülkeleri ve Azerbaycan da hedef ülkeler arasında. Şu anda görüştüğümüz 9-10 marka var. Hazır giyim ağırlıklı markalar. Amacımız markaları cesaretlendirip önünü açmak" diye konuştu.

AA

 


Geri Dön