29 / 04 / 2024

Turkmall H&M ve Zara 'yı Gürcistan 'a götürüyor!

Turkmall H&M ve Zara 'yı Gürcistan 'a götürüyor!

Turkmall, Gürcistan"da yaptığı AVM projeleri için işbirliği yapmak isteyen Gürcü ve Türk girişimcileri bir araya getirdi. Turkmall"la anlaşma imzalayan markalar arasında H&M, Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Starbucks, Oysho, Bershka gibi m



 Turkmall, Gürcistan"da yaptığı AVM projeleri için işbirliği yapmak isteyen Gürcü ve Türk girişimcileri bir araya getirdi. Turkmall"la anlaşma imzalayan markalar arasında H&M, Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Starbucks, Oysho, Bershka gibi markalar bulunuyor.
 
Türkiye"nin önde gelen 60 perakende markasının temsilcileri Turkmall"un Gürcistan"da gerçekleştirdiği AVM projelerinden Forum Uptown Tiflis, Forum Delisi ve Forum Batum"da yer almak için Turkmall"un misafiri olarak Gürcistan"ın başkenti Tiflis"te ağırlandılar.
 

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Almanya, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Rusya, çin, Libya, Fas, Tunus, Kongo, Mısır, Suriye, İran, Kıbrıs"ta geliştirdiği projelerle alışveriş merkezleri geliştirme ve yatırımında lider bir şirket olan Turkmall"un öncülüğünde Gürcü girişimcilerle bir araya gelen Türk perakendecileri mağaza açmak ve dünyanın önemli markalarını Gürcistan"a getirmek için görüşmelerde bulundular.
Forum Uptown Tiflis (Açılış 2011), Forum Delisi (Açılış 2012) ve Forum Batum (Açılış 2013) AVM projelerine Gürcistan"ın seçkin yatırımcıları da yoğun ilgi gösteriyor.
 
Birleşik Markalar Derneği (BMD)"nin işbirliği ile düzenlenen seyahate Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava da katıldı. Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim"in Forum projelerine desteklerinden dolayı plaket takdim ettiği Gigi Ugulava projeye destek olmaya devam edeceğini ve Türk perakendecileriyle başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirtirken; Turkmall"un Forum Uptown Tbilisi projesini birlikte gerçekleştirdiği Rakeen Development adına konuşan Ülke Koordinatörü Sayed Al Khawaja, Turkmall ile birlikte çalışmaktan ve Türk perakendecilerinin gösterdiği ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Turkmall Genel Müdür Yardımcısı Hilmi Özçakır ve Ülke Müdürü Serkan Biber Gürcistan"daki AVM projelerini tanıttı.
 

Türkiye"nin ve Gürcistan"ın seçkin markaları Turkmall AVM"lerinde
Türkiye"den tanıtım gezisine katılan firmalar arasında   Herry Giyim, 7 Tepe Grup, Altınbaş, Altınyıldız, Ariş Pırlanta, Avva, Ayakkabı Dünyası, Aydınlı Grup, Baydöner, Benetton, Bundesign, Burger King, Cabani, Colins, Collezione, çetinkaya Giyim, çilek Mobilya, Damat Tween , Derimod, Desa Deri, Eren Holding, Euromoda, Gizia, İnci Deri, İpekyol, Joker, Journey, Karafırın, Kiğılı, Mark&Spencer, Mars Entertainment Group, Mavi, Midpoint, Mirano Gıda, Penti, Red, Sezgin Mücevherat, Shaya, Süvari, Tekin Acar, Teknosa, Turkuaz Halı, Twigy, Unitim, Vakko, Yataş A. şž. bulunuyor.
 
Perakendeciler konuşuyor
Kiğılı Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Suerdem: œGürcistan pazarıyla çok yakından ilgileniyoruz. Batum"daki mağazamızdan çok memnunuz. Yatırımlarımızın devamı olacaktır.
Orka Grup Yönetim Kurulu üyesi Osman Arar: œGürcistan gelişime açık bir ülke, grubumuz adına yakın coğrafyalarda olmak adına ilgilendiğimiz pazarlardan birisi. Yatırım yapmak adına ilgileniyoruz.
Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim: œGürcistan uluslararası platformlarda giderek yükselmekte olan bir ülke konumunda. Stratejik pazarların içerisinde olduğunu düşündüğümüz Gürcistan"da yatırım yapmak istiyoruz.
Ayaydın “ Miroglio Group Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın: œGürcistan"da iki mağaza açmayı planladık. Gürcistan"a inanıyor ve bizim için iyi bir piyasa. Ayrıca Forum Uptown Tiflis çok güzel bir proje. Bayiimiz hazır ve gerekli çalışmalarımız tamamlanmak üzere.
İnci Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş: œGürcistan hedef pazarlarımız içinde yer alıyor. 2013 sonuna kadar Gürcistan"da 5 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz.
Amerikan aksesuar markası Bijoux Terner markasının temsilcisi geçen ay Tiflis"te ilk mağazalarını açtıklarını, Gürcistan"ın çok büyük bir potansiyeli olmasına rağmen henüz perakende sektörünün olgunlaşmadığını ve 2013 yılına kadar Gürcistan"da 10 mağaza açmayı planladıklarını dile getirdi.
 
Anlaşmalar hızla devam ediyor
Forum Uptown Tiflis, Forum Delisi ve Forum Batum AVM projelerinde H&M, Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Starbucks, Oysho, Bershka, Aldo/Aldo Accessories, Wallis, Steve Madden, Costa Blanca, Children's Place, GAP, TCF, Ziddy, Vince Camuto, Desigual, Monsoon, LVR, C&K, TAO, La Senza, Sgt. Major, Hyperstar (Carrefour) ile anlaşma sağlandı.


Geri Dön