06 / 05 / 2024

Türkmenistan'daki Türk projeleri tamamlandı

Türkmenistan'daki Türk projeleri tamamlandı

Türkmenistan'ın imarında söz sahibi olan Türk inşaat şirketleri 19 Şubat Bayrak Bayramı öncesi tamamladıkları konut, ticaret merkezi, okul ve istasyon gibi onlarca projeyi hizmete sundu.



Ülkede faaliyet gösteren Sece İnşaat şirketi 48 daireli konutun açılışını gerçekleştirdi. Ulaştırma Bakanlığı çalışanları için inşa edilen konutların açılış törenine Ulaştırma Bakanı Evliyakuli Cumakuliyev, Türk Büyükelçiliği çalışanları, Türkmen yetkililer ve vatandaşlar katıldı. On iki katlı mermer kaplı binanın toplam 5 milyon dolara mal olduğu açıklandı.

Ekol İnşaat şirketi ise yetimlerin kaldığı Devletliler Köşkü bünyesinde yaptığı konferans salonu, meslek edindirme merkezi ve havuzdan oluşan projenin açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 milyon dolarlık projenin açılış törenine Türkmenistan devlet Başkan Yardımcıları, bakanlar, Türk iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Hıdır Sapalıyev, devlet olarak çocuklara iyi bir gelecek hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti. Başkent Aşkabat'ın en işlek caddelerinden biri olan Tarafsız Türkmenistan caddesinde de Türk Total, 5M ve Sehil şirketleri kurdukları konutları, ticaret merkezlerini törenle hizmete açtı.

Sehil İnşaat şirketi 13 milyon dolara ticaret merkezi inşa ederken, Türk Total şirketi 15,8 milyon dolara 12 katlı 48 daireli, 5M şirketi de aynı bedelle 12 katlı apartman yaptı. Modern bir tarzda kurulan binalarda ayrıca, çocuk eğlence yerleri, otopark, spor salonları bulunuyor. Binaların yakınında mağaza ve restoranlar da yer alıyor. Voleybol ve futbol halı sahası, çocuk parkı gibi tesisleri de içinde barındıran konutlar, ilgili bakanlıklar tarafından çalışanlarına uygun fiyattan kredilendirme yöntemiyle satılıyor. Açılışlarda folklor ekipleri gösterilere sunarken, sanatçılar konserler verdi. Açılışlar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Geri Dön