03 / 05 / 2024

TürkTraktör ihracatta yeni rekor hedefliyor!

TürkTraktör ihracatta yeni rekor hedefliyor!

Türkiye'nin traktör ihracatının yüzde 90'ını karşılayan TürkTraktör, geçen sene 16 bin adetle kırdığı dış satım rekorunu bu sene 18 bine yaklaşarak rekor tazelemeyi hedefliyor.



Bursa 19. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı (BURTARIM 2022) için kente giden TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, firmanın üretimi ve hedeflerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

TürkTraktör ihracatta yeni rekor hedefliyor!

Kovid-19 salgınının etkisiyle dünyada tarımın öneminin arttığını kaydeden Özüner, bu süreçte bazı ülkelerin tarımsal ürünlerin ihracat ve ithalatında tedbirler alarak "tarım milliyetçiliği" yaptığını belirtti.

Buna paralel olarak iki yıldır dünyada traktör, traktör ekipmanı, büyük biçerdöver gibi araçların hepsinde talep artışı yaşandığını, bu durumun güçlü şekilde devam ettiğimi anlatan Özüner, "Türkiye sektör açısından geçen sene çok iyi bir dönem geçirdi. Ülkemizde bu yılın ilk 8 ayında da geçen senenin aynı dönemine paralel bir pazar gerçekleşti. Yaklaşık 38-39 bin adetlik bir pazar gerçekleşti" dedi. Sözlerine devam eden Özüner," Dünya pazarına da baktığımız zaman yine iki senedir toplam senelik traktör üretimi 1,8-1,9 milyonlara çıktı. Bundan önceki 10 yılda bu rakam 1,5-1,6 milyon adetlerdeydi. Yani aslında trend değişti ve bu trend bu şekilde devam ediyor" açıkamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön