29 / 04 / 2024

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yangın sonrasında meydana gelen hasara yönelik açıklamada bulundu. Ekonomist'ten Levent Gömkmen Demirciler'in haberine göre; İşler yalnız Antalya'da İstanbul'un yüzölçümü kadar bir alanda yüzyıllık ağaçların yok olduğunu belirtti.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Antalya, Bodrum, Kaş, Fethiye, Marmaris ve Ayvalık gibi yangından etkilenen turizm bölgelerinin en önemli özelliğinin zengin bitki örtüsü ve ormanları olduğunu söyleyen Mehmet İşler, "Turizmin en büyük hazinesi olan doğayı kaybettik” diyor. Otelcilik sektörü olarak geleceğe dair ciddi kaygı taşıdıklarını kaydeden İşler, "Otellerin arkasındaki yeşil alan ve önündeki maviliğe sahip çıkmalıyız. Bu alanlarda yapılaşma olmaması, turistik tesis yapılmaması için seferberlik ilan ettik ve bu konuyu Turizm ve Orman bakanlıklarımıza kadar taşıdık ve takipçisi de olacağız" şeklinde konuştu. 

Antalya'da evleri yanan vatandaşlar için yeni konutlar inşa edilecek!


Geri Dön