07 / 05 / 2024

Turyap'ın Çarşı Pazar'ında son aşamaya gelindi!

Turyap'ın Çarşı Pazar'ında son aşamaya gelindi!

Turyapın Levent Metrosunun altına yaptığı Çarşı Pazar son aşamasına geldi. Eylül ayı sonunda kapılarını açacak olan projede günlük sirkülasyonun 150 bin kişi olması hedefleniyor



 Metronun Çarşı Pazarına günlük 150 bin kişi gelecek

TURYAPIN, Levent Metro İstasyonunun altında kurduğu günlük 150 bin kişilik sirkülasyon olması beklenen Çarşı Pazarda küçük yatırımcının kira sorununu çözecek yöntem geliştirildi. 2 metrekareden 50 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların metrekaresinin 150 dolardan kiralandığı yeraltı çarşısında 10 yıl süreyle kiralanacak olan dükkan ve mağazalar, takip eden yıllar için de kullanıcısına opsiyonlanacak. Buna göre alışveriş merkezlerinde minimum belirlenen kira bedellerinin yanında aylık net cirodan yüzde 8-15 aralığında pay alınıyor. Ciro payı, minimum kirayı geçerse bu bedel kira olarak ödeniyor, yani hangisi yüksekse kira bedeli olarak belirleniyor. Net kira ödemesi ile birlikte ödenmesi gereken stopaj yükümlülüğünün Çarşı Pazarda KDVye dönüşmesi ve firmaların istediği metrekareler ve özelliklerde dükkanı henüz inşaat aşamasındayken alabilmeleri de talepleri artırıyor.

Özel indirimler de uygulanacak

Metrocity, Levent Plaza, Eria Tower, Özdilek ve Kanyon AVMlerin geçiş noktaları olan koridorda ünlü-ünsüz mağazaların yer alacağı Çarşı Pazar konsepti geliştirildi. Projenin, Esentepe-Maslak hattında çalışan binlerce insanın hızlı ve kaliteli alışveriş yapabileceği, her türden ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılayacağı bir çözüm noktası olarak hayata geçirilmesinde geriye sayım başladı. Turyap uzmanları Metro istasyonlarında yer alan Çarşı Pazar projesi Türkiyenin en değerli ticari emlak alanlarında yer alan ve çevrede konumlanan lüks rezidanslar ve plazaların ana giriş çıkışlarının bağlandığı bir iş, alışveriş, eğlence, ticaret ve yaşam alanı Türkiyede eşi benzeri bulunmayan, çok özel bir gayrimenkul projesidir. Çarşı Pazarda, yoğun iş temposu içinde alışveriş için fazla zaman harcamaya gerek kalmadan, her türlü kaliteli ev ürününü bir arada bulabilme imkanı sunacak dedi. Çarşı Pazarda yer alacak mağazaların konseptinin, İstiklal Caddesi, Beyoğlu Balık Pazarı, Mısır Çarşısı şeklinde belirlendiğini belirten yetkililer Yüzlerce markanın buluşacağı 4000 m2lik alan alışveriş zevki yaşatacak. Ekonomik ve kaliteli ürünlerin sunulacağı Çarşı Pazarda, şarküteri, kuruyemiş, manav ve bakliyat reyonları bir arada bulunacak; ilerleyen süreçte her türlü gıda, ev tekstili, telekomünikasyon karmasıyla genişleyecek. Parfümeri, bijuteri, eczane, ayakkabı, bay-bayan-çocuk giyim ve spor malzemeleri satılan mağazaların bulunacağı Çarşı Pazarda ekonomik fiyatların yanı sıra özel indirimler de uygulanacak dedi.

ÜNLÜ MARKALAR GELİYOR

Simitçi 1500 $a dükkan kiraladı

Önceden Kanyon AVMnin girişinde 2.5 metrekarelik alanda günde 1500 simit satan Simitçi Baba, Çarşı Pazarda 5000 simit satacağı öngörüsüyle ilk kiracı oldu. Ender Saraç sağlıklı ürünlere yönelik bir kafe, Sunay Akın oyuncak müzesi ile çocuklarla büyüklerin birlikte oynayabileceği bir oyun alanı için kiralama yaptılar. Ağustos sonuna kadar kiralama devam edecek. Sonra bu firmalardan çarşı için en uygunları tespit edilip mağaza karması oluşturulacak. Eylül ayında mağazalar iç dekorasyonlarını tamamlayacaklar. Proje, aynı ayın sonunda hayata geçirilecek. Proje tamamlandığında çoğunluğu beyaz yakalı 150 bin kişilik günlük insan sirkülasyonu bekleniyor.
Star/İbrahim Acar


Geri Dön