07 / 05 / 2024

Turyapı'nın Zonguldak projesinde konutların yüzde 35'i satıldı!

 Turyapı'nın Zonguldak projesinde konutların yüzde 35'i satıldı!

Turyapı, Zonguldak’ta 30 bin metrekarelik arsada 150 milyon TL’ye inşa ettiği projede 654 konut, 36 villa ve 4 adet işyeri bulunuyor



Zonguldak Karadeniz Ereğli’de 1976 yılında kurulan ve bugüne kadar 5 bine yakın konut projesini tamamlayan Turyapı, İstanbul’daki projelerinin yanı sıra Anadolu’da projeler hayata geçirmeye devam ediyor. 


Ilıksı Plajı’na 1 kilometre mesafede, stüdyo, 1+1, 2+1,3+1,4+1 ve 5+1 daire tiplerinin yer aldığı projenin etrafının deniz ve ormanla çevrili olduğunu aktaran Turyapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, “Bu projede olimpik yüzme havuzu, 662’si açık 379’u kapalı olmak üzere 1041 araçlık otoparkı ve restorant yer alıyor’ dedi. Turpçu, Zonguldak Tıp Fakültesi ve hastanesine komşu olan projenin inşaatına 2011 yılının Ağustos ayında başladıklarını belirterek, ilk etabı Aralık 2012’de teslim edileceği projede konudan metrekare fiyalarının 1500 TL, vilların ise 2 bin TL olduğunu kaydetti. Turpçu, “Daire fiyatları ise 70 bin TL ile 500 bin TL arasında. En küçük dairenin aylık 750 TL gibi getirisi var” diye konuştu.


Arsayı ise 8 yıl önce aldıklarını ifade eden Turpçu, “Bölgede nadir olarak altında kömür rezervi bulunmayan arsalardandır. İnşaatın yüzde 60’ı tamamlandı.Satışlarda yüzde 35'ler düzeyinde, dedi. 


YURTDISINDAKİ TÜRKLER KREDİ ALAMIYOR

Konut projelerine yurtdısından yasayan Türklerden ilgi olduğunu aktaran Turpçu, "Ancak kredi kullanarak konut almak istediklerinde Türk bankaları kredi vermiyor. Yurtdısındaki gelirini kabul etmiyor ancak Türkiye'den bir gelir göstermesini istiyor. Sadece yurtdısındaki gelirini kanıtlayan birine bu kredi verilebiliyor. Kredi sansı tanınsaydı bizim 2-3 milyon TL'lik satısımız olabilirdi" dedi.


DATÇA'DAKİ PROJE İLE TURİZME GİRİYOR

Datça'da şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunan 45 dönümlük arazileri olduğunu belirten Şerafettin Turpçu, burada insanları yaz kıs ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yasam merkezi düşündüklerini kaydederek, "200 yakın bağımsız bölüm olacak ve buralarda otel hizmeti verilecek. Ünümüzdeki yıl başlayacak projeyle turizme adım atmış olacağız" dedi. Yurtdısında proje tekliflerine acık olduklarını anlatan Turpçu, su anda Kuzey Irak ve Cezayir'den kendilerine konut yapmaları yönünde teklifler geldigini bunları da değerlendirebileceklerini söyledi. Binalarda trendlerin kendi enerjisini üreten konutlara kayacağını belirten Turpçu, güneş enerjsi ve rüzgar enerjisinin konutlarda kullanımının giderek önem kazanacağını kaydetti. Ancak bugün hala konutlarda mantolama gibi enerjinin korunmasını sağlayan projelerin sorulduğunu söyledi.

Dünya



Geri Dön