28 / 04 / 2024

TÜVTÜRK muayene dönemi başlıyor: Hangi araçlar hangi istasyonlarda?

TÜVTÜRK muayene dönemi başlıyor: Hangi araçlar hangi istasyonlarda?

Her gün milyonlarca araç, teknik ve yasal uygunluklarını değerlendirmek amacıyla muayeneye tabi  tutulmaktadır.  TÜVTÜRK, resmisitesi üzerinden yaptığı duyuru ile tam 25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren önemli bilgileri paylaşmıştır. Yeni dönem muayene açıklaması detayları...



TÜVTÜRK, hem gezici hem de sabit araç muayene istasyonlarıyla Türkiye genelinde milyonlarca araç sahibine kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyor. Üç yaşını aşmış her araç, güvenliği ve çevreyi korumak amacıyla yılda iki kez muayene edilirken, randevulu çalışma sistemi sayesinde istasyonlar önünde uzun araç kuyrukları oluşmuyor.

“Bu araçlar ağır kusur olarak kabul edilecek”

TÜVTÜRK  konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Seçtiğiniz tarih içinde haftalık programı gözden geçirmeniz mümkün. 77 ilde faaliyet gösteren gezici istasyonlarımız, sadece önceden randevu alarak hizmet sunmaktadır. Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, araç muayenesinde büyük bir öneme sahiptir. Bu ölçümün geçerli olmaması, aracınızın muayeneden geçememesine neden olabilir ve "Ağır Kusur" olarak kabul edilir. Egzoz gazı emisyonu ölçümü hizmetimi, sabit istasyonlarımızda ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarında sunulmaktadır."

 TÜVTÜRK muayene dönemi başlıyor: Hangi araçlar hangi istasyonlarda?

Hangi araçlar hangi istasyonlarda muayeneye girecek?

Seyyar araç muayene istasyonlarının Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü hizmetini sunma yetkisi, söz konusu ilçe sınırları içinde başka bir yetkili ölçüm istasyonunun bulunmamasına dayanmaktadır. Bu nedenle, aynı ilçede ya da ilçenin belde, mahalle ve köylerinde başka bir yetkili ölçüm istasyonu faaliyet gösteriyorsa, seyyar araç muayene istasyonları bu hizmeti sunamazlar.

Traktör muayenesi için uygun birçok seçenek vardır. Tüm gezici ve sabit istasyonlarda bu hizmeti alabilirsiniz. Ancak, gezici istasyonlar  sadece binek otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçlar için hizmet sunmaktadır. Hava destekli hidrolik fren sistemine sahip diğer araçlar için muayene hizmeti yalnızca sabit istasyonlarda verilmektedir.

Araç muayenesinde e-rapor dönemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevre dostu bir hizmet sunma yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Araç sahipleri için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu girişim, muayene raporlarının dijital ortama taşınmasıyla gerçekleştirilecek. Bu sayede, kağıt tüketimini azaltarak çevresel etkileri en aza indirme hedefleniyor.

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!

Bu kişiler araç muayenesi yaptıramayacak: Otomobil sahipleri dikkat!

Araç sahipleri acilen baksın! Bakanlık resmi açıklama yaptı, e-rapor dönemi başlıyor!


Geri Dön