28 / 08 / 2024

Tuzla Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti'ne verilen binaların tahliyesini talep etti!

Tuzla Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti'ne verilen binaların tahliyesini talep etti!

Merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı Tuzla Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen 2 binanın tahliyesinİ talep etti



Tuzla Belediyesi, 2014’te  İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilen, kira bedelleri belediye kaynakları kullanılarak karşılanan Evliya Çelebi ve Aydıntepe Mahallelerindeki binaların tahliyesi için düğmeye bastı. 

Birgün’de yer alan habere göre Tuzla Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti'ne göndermiş olduğu tebligatlarda, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirterek binaların 10 Kasım 2024 tarihi itibarıyla tahliye edilmesini ve eksiksiz şekilde teslim edilmesini istedi

VAKFA ÖZEL YURT OLARAK KULLANILIYORDU

2014’te İlim Yayma Cemiyeti’ne kiralanmış olan Evliya Çelebi ve Aydıntepe Mahallelerinde yer alan söz konusu bu binalar, uzun süredir yurt şeklinde kullanılıyor ve kiraları önceki başkan Şadi Yazıcı’nın yetkileriyle belediye kaynaklarından ödeniyordu.

Tuzla Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ne verilen binaların tahliyesini talep etti!


TAŞINMAZLARIN TAHLİYESİ VE TESLİMİ EKSİKSİZ İSTENDİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Tuzla Belediyesi, 17 Ekim 2014 tarihli 164 ve 165 sayılı Meclis Kararı ve 10 Kasım 2024 tarihli “Eğitim, Sosyal ve Kültürel İş Birliği Protokolü” uyarınca, Evliya Çelebi ve Aydıntepe Mahallelerinde yer alan söz konusu gayrimenkullerin tahliyesini istedi.

İhtarnamede, protokolün süresinin 10 sene olduğu ve 10 Kasım 2024 tarihinde sona ereceği kaydedilerek,  “Protokolün ‘Yükümlülükler’ başlıklı ‘p’ bendi gereğince, Cemiyet taşınmazı eksiksiz şekilde belediyeden herhangi bir masraf talep etmeden teslim ve devir edecektir” ifadelerine yer verildi.

“KAYNAKLARI HALKIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Tuzla Belediyesi olarak, halkımıza en iyi hizmeti sunmak için mülklerin tahliye edilmesini istediklerini belirterek, şunları dile getirdi: “İlim Yayma Cemiyeti'ne kiralanmış olan binaların kira süresi doldu. Tuzla Belediyesi’nin söz konusu bu kiraları ödemek gibi bir yükümlülüğü yok. Daha önce buraya ayrılmış olan kaynağı artık halkımızın ihtiyaçları için kullanacağız. Bu süreç, Tuzla Belediyesi’nin kaynak yönetimini ve şeffaflığını sağlama hedefimizin bir parçasıdır. Teslim sürecinin sorunsuz bir biçimde tamamlanmasını umuyoruz ve bu konuda tüm taraflarla iş birliği içinde çalışacağız” 

 

İstanbul'da en çok konut Mart ayında satıldı! Ev almak isteyenlerin çoğu Avrupa Yakası'na yöneldi

TOKİ  Ankara  Bala kura sonuçları 28 Ağustos 2024!  TOKİ  Bala kura sonucu sorulama ekranı!

Satılık konutlarda bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlensin!  


Geri Dön