05 / 05 / 2024

Tuzla Belediyesi sitelerin ruhsat ve tapu sorununu çözüyor!

Tuzla Belediyesi sitelerin ruhsat ve tapu sorununu çözüyor!

İlçede düğüm haline gelen kooperatiflerin ruhsat ve tapu sorunu 10 ayda çözüldü



Tuzla ilçesi, modern bir kent olma yolunda ilerlerken, Tuzla Belediyesi de bir yandan ilçenin yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözerek ilçenin çehresini değiştiriyor. 10 ay gibi kısa bir zamanda Tuzla´nın E-5 altı mevkiinde düğüm haline gelen kooperatiflerin ruhsat ve tapu sorununu çözen Tuzla Belediyesi´ne pankartlarla teşekkür eden Site sakinleri, Tuzla´nın en önemli sorununun çözüldüğünü dile getiriyor.

YILLARIN İHMALİ TAPU SORUNU SONUNDA ÇÖZÜLDÜ

Murat Mol: Yıllardır çözülmeyen sorunlarımızın başında sitelerimizin çeşitli nedenlerle ruhsat alamaması geliyordu. İnsanlar 25 senedir gecekondularda kalıyordu. Bu sorunun çözümü için mücadele ettik. Ancak son dönemde bizi sevindiren olay Başkan Şadi Yazıcı ile gerçekleşti. Buraya ilk toplantıya geldiğinde bize karşı çok mütevazi davrandı. Bu konuyla ilgili söz veremeyeceğini, fakat elinden geleni yapacağını ifade etti. Tapularımızın alınma yolunu kısa sürede açtı. Gerçekten çok büyük bir sorun halledildi. Elit Sitesi 350 dairelik ortalama 1200 kişinin yaşadığı bir site. Sayelerinde ruhsat işlemlerine başladık.  

EMLAK HAREKETLİLİĞİ ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

Ahmet Güçlü: Tapu olaylarının başlamasından sonra, uzun zamandır beklemede olan satış olayları hızlanmaya başladı. Tapularımızı aldıktan sonra buradaki emlak hareketliliği çok üst düzeye çıkacağını düşünüyorum. Genel olarak belediye bir şeyler yapıyor. Tuzla için gayret gösteriyor. 

YOL VE TEMİZLİK HİZMETLERİ ÇOK İYİ

Nesrin Demiral: Tuzla Elit Blokları´nda 11 senedir oturuyorum. İlk başta bir sürü eksikliklerimiz vardı. Öncelikle de tapularımız yoktu. Bu dönemki belediye başkanının bu konuya isteyerek ve bizlerin de desteğini alarak eğildiğini gördük. Neticesini de aldık. Ruhsatlarımız çıktı ve en kısa zamanda da tapularımızı alacağız. Bu bizim için çok büyük bir sevinç kaynağı olacak. Sitemizin etrafında ufak tefek eksiklikler oluyor ama belediyenin gerek temizlik gerekse yollar açısından güzel hizmetleri oldu. 

SİNEK SORUNU İLAÇLA ÇÖZÜLDÜ

Hülya Turan: Birkaç gün önce sinekler ile alakalı sorunum oldu. Aradıktan sonra ilaçlama hizmet aracı geldi. Yaptıkları ve uyguladıkları işlemler ile alakalı bilgi verdiler. Çok güzel ilgilendiler.
Star


Geri Dön