Sektörel

Tuzla Konut Mağdurları ile Konut ve Devre Mülk Birliği Temsilcileri, Özgür Özel'le görüşecek! 

Konut mağdurları seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek. Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi Alev Ay Zakaradze, yıllardır görünmez olduklarını belirtti ve talepleri sıraladı. 

Tuzla Konut Mağdurları ile Konut ve Devre Mülk Birliği Temsilcileri, yeniden Meclis'e gidiyor. Mağdurlar, salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmek üzere randevu aldı. Yıllardır görünmez olduklarını belirten Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi (Alev) Altun Ay Zakaradze, son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Ülkede yaşanan 20 yıllık mağduriyetler var. Yıllardır yetkililere ulaşmak için mücadele ettik. Bunun için özel hayatımızdan, Ailemizle geçireceğimiz zamandan feregat ettik" diyen Alev Altun Ay Zakaradze, 2019'da dönemin ve şimdinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum'un mağdurlarla görüştüğünü belirtti. 

Murat Kurum, bu görüşmede, mağdurlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorunların omuz omuza çözülmesini istediğini söyledi. Mağdurlar, temsilciler ile müfettişlere raporları ve çözüm önerilerini sundu. Her projenin sorunun farklı olduğunu dile getiren Zarkaradze, konut mağdurlarının seçimden sonra unutuldu söyledi. 

Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi (Alev) Altun Ay Zakaradze, "Biz durmadık. TBMM'de Ön Ödemeli Alt Komisyon kuruldu. İlgili kurumlar ve mağdur temsilcileri ile yaklaşık 3 sene çalıştık. Bu durum binlerce mağdura umut oldu" diye konuştu.  

Ardından Komisyonun gerekli çalışmaları değerlendirdiğine, Kurul kararı alındığına dikkat çeken Alev Ay Zakaradze, "Karar kesinleşip Cumhurbaşkanına gönderilmiş ancak karar bize geç geldi ve 15 günlük itiraz süresi dolmuştu" ifadelerini kullandı. 

Kurul kararının 277 sayfa olduğunu dile getiren Zakaradze, "Okuduğumda gördüm ki geriye dönük mağduriyetler için tek bir madde yok. Kurumların birçok kelimesi de tavsiye niteliğinde. Tavsiye istesek Meclis'imizi meşgul etmez, yaşlı büyüklerimizden tavsiye alırdık" dedi. 

Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi Alev Ay Zakaradze, kararda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın birkaç değişiklik uygulayacağının belirtildiğine dikkat çekti. 

"Bilirkişi daire başkanlığı yine aynı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen hayata geçirilen bir şey göremedim. Davalar yine uzuyor, Bilirkişi 6 ay geçmiş olmasına rağmen dosyaya raporu koymamış" bilgilerini veren Alev Ay Zakaradze, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın mağdurlardan bağımsız olduğuna, Adalet Bakanlığı'nın çalıştığına ancak bir eylem olmadığına, bu arada mağdur arkadaşlarının hayatlarını kaybettiğine vurgu yaptı. 

Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi Alev Ay Zakaradze, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde tamamladı: 

"Şimdi soruyorum sadece Tuzla Has İnşaat mağdurlarının 1/3!i öldü. Hepimizin ölmesi için mi Tüketici davaları uzatılıyor? 

Tüm bu sorunların giderilmesi ve Kurulda alınan eksik kararların tamamlanıp ilgili Kurumların kararlarını uygulanmasını sağlayabilmek için, Sayın Özgür Özel'den destek isteyeceğiz. 

Tekrar Meclis gündemine gelmesini talep edeceğiz. Meclis'te olan diğer partilerin de biraz halkın içine inmesini istiyoruz. 

Siyasiler susuyor, mağdurlar konut hayaliyle ölüyor. Sayın Özel'den yüzbinlerce konut mağdurunun sesizsiz çığlığına ses olmasını istiyoruz. 

Bu arada Sayın Akif Hamza Çebi Öncülüğünde konuyu MASAK'a da götürdük. Ancak oradan da yıllardır bir gelişme yaşanmadı. 

Artık bu Zulüm bitsin."

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!