29 / 04 / 2024

Tuzla Türkan-Ömer Okan Camisi açıldı!

Tuzla Türkan-Ömer Okan Camisi açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla’da Okan Üniversitesi Diş Hastanesi ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan tarafından rahmetli anne ve babasının adına inşa ettirilen Türkan-Ömer Okan Camisi’nin açılışlarını yaptı.




Tuzla Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla’da 2 açılış yaptı. Tuzla’daki açılışlara Başbakan Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin ve Celal Adan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, milletvekilleri, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, bürokratlar ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Başbakan Yıldırım, Bekir Okan ve Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Türkan-Ömer Okan Camisi’nin açılışını yaptı. Tuzla Belediyesi tarafından yeri tahsis edilen, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan tarafından rahmetli anne ve babasının adına yaptırdığı Türkan-Ömer Okan Camisi, ikindi namazının ardından dualarla vatandaşların hizmetine açıldı. 

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada caminin yapım fikrinin Başbakan Binali Yıldırım’ın bir ziyaretinde ortaya çıktığını belirtti. Başkan Yazıcı konuyla ilgili olarak, “Bu caminin yapım fikri, Sayın Başbakanımızın Okan Üniversitesi’ndeki bir programında ortaya çıktı. Biz de caminin yapımına geçen yıl başladık. Bugün açılışını yapıyoruz. Halkımıza, öğrencilerimize hayırlı olsun. Allah bu hayırseverlerin sayısını ve hayırlarını arttırsın. Bir düşünür, ‘Sadece kendi mutluluğunu düşünen insan kötüdür’ diyor. Başkalarının iyiliğini düşünerek, başkalarının mutluluğu için çabalayarak daha iyi insan olabiliriz. Hayır hasenat yapmak, fakir fukarayla, yetimle, engelliyle, yaşlıyla, kimsesizle ilgilenmek insanı iyi yapar.” dedi. Başkan Yazıcı, konuşmasını “Canını vatanı ve milleti için ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” mesajıyla tamamladı.


Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ve Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini sundu. Başbakan Yıldırım, “Bu caminin Tuzla’ya kazandırılmasını sağlayan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Tuzla Belediye Başkanımızın da burada emeği var. Bu yerin tahsisini kendisi yaptı. Başkanımıza da bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


Geri Dön