27 / 04 / 2024

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

İngiliz bir adam Salı günü Barack Obama ve Elon Musk gibi ünlülerin Twitter hesaplarını hackleme ve 794.000 dolarlık kripto para birimini çalma planlarındaki rolünden dolayı suçunu kabul etti.



23 yaşındaki Joseph James O'Connor, ve suç ortakları,  hızlı bir şekilde yüksek getiri vaat eden bir Bitcoin bağlantısı göndermek için Elon Musk ve Michael Bloomberg gibi isimlerin Twitter hesaplarını 2020 yılında hackledi. 

26 Nisan'da İspanya'dan iade edildikten sonra New York mahkemesinde suçunu kabul etti.

SIM Takas Dolandırıcılığı Yoluyla Twitter Dolandırıcılığı

Saldırı, yüksek profilli kişilerin gerçek hesaplarını kullandıkları için diğer kimliğe bürünme dolandırıcılıklarından farklıydı.

Dolandırıcılar ayrıca bir cüzdan şirketinin üç yöneticisini etkileyen bir SIM takas dolandırıcılığı yoluyla 794.000 dolarlık kripto para çaldı . Bu izinsiz girişler, iki müşterinin cüzdanlarından kripto para çekmelerine izin verdi.

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

Daha sonra çeşitli işlemler yoluyla fonları akladılar ve bir kısmını Bitcoin'e çevirdiler. Çalınan bazı kripto paralar, O'Connor adına kişisel bir takas hesabına gitti.

O'Connor, namı diğer PlugwalkJoe, SIM takas yoluyla bir Snapchat hesabını da hackledi ve kurbanlarından birini ezme saldırılarıyla tehlikeye attı.

Swatting saldırıları, mağduru bir suça bulaştıran acil durum çağrıları yoluyla mağdurlara karşı kolluk kuvvetlerini doğrudan harekete geçirir. 


Geri Dön