27 / 04 / 2024

Dolandırıcılar Karadağ'da 12 bin Euro'ya vatandaşlık sattılar!

Dolandırıcılar Karadağ'da 12 bin Euro'ya vatandaşlık sattılar!

AB üyesi olması beklenen Karadağ’a ilgi arttı. Gayrimenkul alana vatandaşlık verilen Karadağ dolandırıcıların yeni kapısı oldu. Dolandırıcılar, ‘Size vatandaşlık çıkaracağız’ diyerek vatandaşlardan kişi başı 12 bin Euro topladı..



AB üyesi olması beklenen Balkan ülkesi Karadağ'a ilgi arttı. Karadağ'da bu yıl "ekonomik vatandaşlık" altında 3 yıllığına yeni bir uygulama başlatıldı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, ülkede yatırım yapan veya belli tutarda gayrimenkul alan kişilere vatandaşlık veriliyor. Durumu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar Karadağ (Montenegro) vatandaşlığı maskesi adı altında insanları kandırdı.

Dolandırıcılar, sahte site ve konsolosluk binası kurup,  Ankara  ve İstanbul'da "Size Karadağ vatandaşlığı çıkaracağız" diyip çok sayıda vatandaştan para topladı. Sahtekarlara 7 bin ile 12 bin Euro arasında para veren mağdurlar Türkiye'ye vize uygulamayan Karadağ'a gittiklerinde dolandırıldıklarını anladı.

Mağdurlar, konsolosluğa şikayet yağdırdı. Montenegro İstanbul Fahri Başkonsolosu Dr. Akkan Suver, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Suver, Dolandırılan kişiler her gün ya bizi ya büyükelçiliği arıyor. Değişik isimler adı altında birçok yer kurulmuş. Kurbanlar Karadağ'a gittiklerinde gerçek ile yüzleşiyor'' dedi.


Geri Dön