29 / 04 / 2024

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads, kullanıcı kaybetmeye devam ediyor!

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads, kullanıcı kaybetmeye devam ediyor!

Meta'nın eski adı Twitter olan X sosyal medya platformuna rakip olarak kullanıma sunduğu Threads’ın kan kaybını önlemek için masa üstü kullanım özelliği eklenecek.



Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, resmi Threads hesabından paylaştığı bir fotoğrafla birlikte, "Web için Threads'i oluşturduğum gerçek görüntülerim. Önümüzdeki birkaç gün içinde kullanıma sunulacak" ifadelerini kullandı.

Threads kullanıma açıldığı ilk hafta 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşırken ardından günlük aktif kullanıcı sayısında büyük düşüş yaşamaya başlamıştı. Şirket, web versiyonunu kullanıma sunarak yeniden toparlanmayı planlıyor.

AKTİF KULLANICI SAYISI AZALDI

similarweb.com'dan derlenen verilere göre, Threads'in popülerliği her geçen gün azalmaya devam ediyor. Meta'nın 5 Temmuz tarihinde kullanıcıların hizmetine sunduğu Threads, Instagram ile bağlantısının da getirdiği avantajla birlikte büyük ilgi görmüş, sadece ilk haftasında 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştı.

similarweb.com'un verilerine göre, Threads, Android'de 7 Temmuz tarihinde 49,3 milyon aktif kullanıcı ile zirveye çıkarken, daha sonra düşüş sürecine girildi ve 7 Ağustos'ta platformun aktif kullanıcı sayısı 10,3 milyona kadar indi.

Uygulamanın ABD'deki Android telefonlardaki kullanım oranları, 7 Temmuz'da 2,3 milyon aktif kullanıcı sayısından 7 Ağustos'ta 576 bin aktif kullanıcıya kadar düştü.

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads, kullanıcı kaybetmeye devam ediyor!

3 DAKİKA HARCANIYOR

Dunya.com’da yer alan habere göre Threads'te kullanıcı sayısı düşerken geçirilen sürelerde de azalmalar yaşanmaya başladı. ABD'deki kullanıcılar, 7 Temmuz'da uygulamada günlük 21 dakika kalırken, 7 Ağustos'ta ise bu süre 3 dakikaya kadar geriledi.

Eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu ise aynı dönemde istikrarlı çizgisini korumayı başardı. X, 7 Temmuz-7 Ağustos'ta günlük 100 milyonun üzerinde günlük aktif kullanıcıya sahip olurken, kullanıcılar, platformda günlük ortalama 25 dakika süre harcadı.

EN FAZLA ZİYARETTE 5’İNCİ SİTE

similarweb.com verilerine göre, X, dünya genelinde en fazla ziyaret edilen siteler arasında kendisine 5’inci sırada yer buldu.

google.com listede ilk sırada bulunuyor. google.com'u, youtube.com, facebook.com ve instagram.com takip ediyor.

Statista'nın 2023 verilerine göre de aylık aktif kullanıcı sayıları baz alındığında, eski adı Twitter olan X'in 556 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Listenin ilk sırasında ise yaklaşık 3 milyar kullanıcısı ile Meta şirketinin sahibi olduğu Instagram var.

 


Geri Dön