29 / 04 / 2024

Twitter'a sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor!

Twitter'a sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor!

X CEO’su Linda Yaccarino, kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan görüntülü sohbet aramalarına katılacaklarını açıkladı. Yaccarino, gelirleri artırmak için de şirketin reklam verenlerle olan ilişkisini onaracaklarını belirtti.



Bloomberght.com’dan Hande Berktan’ın haberine göre dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri olan Twitter'da, yeni adıyla X’de, artık yeni bir dönemin startı verildi. Sosyal medya platformuna sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor.

X CEO'su Linda Yaccarino, görüntülü sohbet özelliğinin yakında devreye gireceğini resmen onayladı. Yaccarino, kullanıcıların telefon numaralarını göstermek zorunda kalmadan görüntülü sohbet aramaları yapacaklarını söyledi. Bu hamle, Yaccarino ve Elon Musk'ın X'i yeni bir uygulamaya dönüştürme vizyonunun bir parçası olarak değerlendirildi. Bu uygulamada, ödeme hizmetleri, içerik oluşturucular için abonelikler ve genişletilmiş video içeriği gibi özellikler bulunacak.

YACCARİNO ESKİ REKLAM VERENLERİNİN PEŞİNDE

X CEO’su Linda Yaccarino, bir yanda uygulamaya yeni özellikler katmaya çalışırken bir yandan da eski reklam verenlerinin peşine düştü. Yaccarino, pazarlama ve reklam ajansı yöneticileri için bir müşteri konseyini eski durumuna sokarak şirketin reklam verenlerle ilişkisini onarmak için adımlar attıklarını söyledi. Yaccarino, şirketin Elon Musk tarafından geçen yıl 44 milyar dolara satın alınmasından sonra gelirlere darbe vuran reklamcı boykotunu tersine çevirmeye çalışıyor ve “Sonbaharda müşteri konseyini resmen geri getireceğim” şekline ifade kullandı. Yaccarino, Coca-Cola ve Visa gibi markaları geri döndürmeye odaklandığını açıkladı.

Twitter a sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor!

HEDEFTE YENİ TEKNOLOJİLER VAR

Son zamanlarda adeta uçakta yaşadığını belirten Yaccarino, ”CEO'larla ve pazarlama müdürleriyle doğrudan görüşmeler yaptım ve önemli bir yol yaptık. Özellikle bizimle ilgili harcamalarını durdurmuş veya azaltmış olanlara odaklandık. Onlara platformun gücünü, kullanıcı tabanının gücünü ve bizimle tekrar ortaklık kurmaları halinde nasıl bir ekonomik potansiyele ulaşacakları hakkında bilgi veriyorum” ifadesini kullandı.

Linda Yaccarino, şirket vizyonu ile ilgili olarak da, “Elon, ürün tasarımına odaklandı. Çok güçlü mühendislerden oluşan bir ekibin liderliğini yapıyor ve yeni teknolojiler peşinde. Elon, markalaşmayı hızlandırmak ve şirketin geleceği için uğraş veriyor. Sorumlulukların geri kalanından ise ben sorumluyum. Şirketin, ortaklıktan hukuka, satıştan finansa kadar yönetim işlerinden sorumluyum” şeklinde konuştu.


 


Geri Dön