Teknoloji

Twitter'dan flaş hamle! Ücretli mavi tik özelliği yeniden başladı!

Bugün Twitter, ücretli kullanıcı kimlik doğrulama özelliğine mavi onay işaretlerini yeniden getirdi. Bu özellik, bir dizi sahte hesaptan sonra geçen ay kapatılmıştı. Twitter'ın sahibi Elon Musk, Apple'ın uygulama içi satın alma ücretlerine önceki bir gönderisinde tepki göstermişti

Mavi tik aylık ücreti 8 ABD Doları'dır, ancak Apple cihazlarındaki Twitter uygulaması kullanıcıları için fiyat 11 ABD Doları'na yükseltildi.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Apple'ın uygulama içi satın alma ücretlerine önceki bir gönderisinde tepki göstermişti.

Mavi tikin ek özellikleri arasında düzeltme butonu bulunuyor. Bu özellik uzun süredir Twitter kullanıcıları tarafından talep ediliyor. Ancak bir mesajın yaygın paylaşımı sonrasında değiştirilmesi halinde dezenformasyonun yayılma riskine dikkat çekenler de var.

Platform, mavi tik abonelerinin ayrıca daha az reklam göreceğini, paylaşımlarının daha görünür kılınacağını ve daha uzun, daha kaliteli videolar yayınlayıp görüntüleyebileceklerini  aktarıyor.

Mavi onay işareti, daha önce yüksek profilli bir hesap doğrulama aracı olarak kullanılıyordu. Bu işaret, Twitter tarafından ücretsiz olarak dağıtılır ve kimin alacağına şirket karar verir. Musk bunun adil olmadığını savunuyor.

Daha önce mavi tiki olanlar hala bu işarete sahip olsalar da bazı kullanıcılarda, onay işaretine basıldığında hesabın "eski bir doğrulanmış hesap" olduğu ve "geçerli olabilir ya da olmayabilir" şeklinde  görüntüleneceğini söylüyor.

Twitter, bu onay işaretini altın (işletmeler için) veya gri (hükümetler için) onay rozeti ile değiştireceğini duyurdu.

Yeni sistemde, adını veya fotoğrafını değiştiren aboneler, hesapları Twitter tarafından doğrulanana kadar mavi tik işaretini kaybedecek.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, şirketi Ekim ayı sonlarında satın almasından bu yana bir dizi köklü değişikliğe gitti. Şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiğini ve karlı olması gerektiğini söyledi.

Şirket, çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkardı, uzun saatler çalışan geri kalan personel için San Francisco'daki Twitter merkezinde uyku odaları açtı ve rapçi Ye (Kanye West) ve eski ABD başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere tartışmalı yasaklı hesapları yeniden aktif hale getirdi.

Musk, bir süre aktif olmayan Twitter hesaplarının da silineceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’ndan KYK zam müjdesi! KYK burs ne kadar olacak 2023? 2023 KYK burs ve kredi ne kadar, kaç TL oldu?
Emekli bayram ikramiyelerine zam heyecanı! 2023'te verilecek zamlı ikramiye miktarı belli oldu mu?
Emekli promosyonunda kızgın yarış durulmuyor! Hâlâ vaktiniz varken hemen bankaya koşun!