30 / 04 / 2024

Uçaksavar Sitesi'nde Astaş ile Teknik Yapı'nın savaşı!

Uçaksavar Sitesi'nde Astaş ile Teknik Yapı'nın savaşı!

Astaş, Etilerde bulunan Uçaksavar Sitesi'ne 775 milyon dolarlık teklif vererek talip olduğunu açıkladı ve Teknik Yapı jet hızıyla bu açıklamayı 'Spekülasyon amaçlı' olarak niteledi. Astaş bir açıklama daha yaptı: 'Spekülasyon değil, ciddi bir teklif'...



Uçaksavar Sitesi'nde Astaş ve Teknik Yapı savaşı çıktı. Gün içinde karşılıklı açıklamalar birbirini izledi. Önce Astaş, Uçaksavar Sitesi'ne 775 milyon dolarlık rekor bir teklif yaptıklarını duyurdu. Astaş'ın açıklamasına Teknik Yapı hemen cevap verdi ve bu açıklamayı 'Spekülatif amaçlı' olarak niteledi.

Teknik Yapı'nın açıklaması da cevapsız kalmadı; Astaş son açıklamasında tekliflerinin spekülasyon yaratma amaçlı değil, ciddi bir teklif olduğunu vurguladı... İşte gün boyu süren Uçaksavar Sitesi savaşı:

ASTAŞ: "UÇAKSAVAR SİTESİNE 775 MİLYON DOLARLIK REKOR TEKLİFLE TALİP OLDUK"

Astaş'ın Uçaksavar Sitesi'ne 775 milyon dolarlık teklif yaptığını duyurduğu açıklama şöyle:

"Hayata geçirdiği markalı projelerle dikkat çeken ve Kempinski Residences Astoria, Bellevue Residences Managed by Kempinski ile Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski gibi her biri özel ve markalı projelere imza atan Astaş Holding A.Ş. yeni projeler için yatırım yapmaya devam edecek. Astaş Holding A.Ş. Etilerde bulunan 94 bin 893 m arazi üzerine kurulu 424 dairelik Uçaksavar Sitesine 775 milyon dolarlık rekor bir teklifte bulundu.

Başta İstanbulun seçkin semtleri olmak üzere Bodrum, İzmir, Çeşme ve Ankarada 7 yıldızlı rezidans, otel ve ofis projelerine yatırım yapacaklarını ifade eden Astaş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı Astaş olarak markalı projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Başta İstanbulun seçkin semtleri olmak üzere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında önümüzdeki 5 yıl için 3 milyar dolarlık yatırım hedefimiz söz konusu. Bu hedefimiz çerçevesinde dünyanın en ünlü markaları tarafından işletilecek seçkin ve özel projelere imza atmaya devam edeceğiz. İstanbulun en gözde semtlerinden Etilerde bulunan Uçaksavar Sitesinin bulunduğu arazi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vizyonumuza uygun projeleri hayata geçirebileceğimiz uygun yerlerden biri. 775 milyon dolar gibi rekor bir teklif vererek buraya talip olduk. Deprem riski taşıyan İstanbul da hayata geçireceğimiz depreme dayanıklı projeler ile İstanbulun dünya şehirleri arasındaki üst sıralardaki yerini korumasına katkı sağlamaya devam edeceğiz dedi. Astaş Holding Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İstanbulun seçkin bölgelerinde yer alan eski yapıları yeniden inşa ederek ünlü markalar tarafından işletilecek, çevreye ve doğaya duyarlı, yeşil ile iç içe, deprem riski taşımayan yeni projeleri hayata geçirecek. Astaş Holding bu kapsamda birçok eski yapı sahipleri ile görüşmelerini sürdürüyor.

TEKNİK YAPI: "ASTAŞ'IN AÇIKLAMASI SPEKÜLATİF"

Teknik Yapı Kurumsal İletişim Sorumlusu Tufan Karaağaç imzalı açıklama şöyle:

"Bugün sizlere Astaş firmasından yapılan açıklamanın, Türkiyenin en büyük sivil kentsel dönüşüm projesi olan Uçaksavar Sitesindeki somut adımları speküle etme amaçlı olduğunu bildirmek isterim.

Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi & uçaksavar Site İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Fevzi Tezcan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

Basına gönderilen bu yazı, tamamen spekülasyon yaratmak için yapıldığını düşünüyorum. Söz konusu firma yönetimimize defalarca gelmiştir. Önce kibar dille, yaptıkları teklife teşekkür ettik ve kabul etmedik. Daha sonra ısrarlarını sürdürdüler. İhale sürecinin tamamladığını ve yine görüşmemizin mümkün olmadığını yazılı olarak da bildirdik. Bu basın bülteninin ne amaçla gönderdiklerini anlamak mümkün değildir. "

Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi & uçaksavar Site İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Fevzi Tezcan'ın Astaş Yönetim kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya gönderdiği maili ve açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz"

FEVZİ TEZCAN'DAN VEDAT AŞÇI'YA E-MAIL: "TEKLİFİNİZİN DEĞERLENDİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Teknik Yapı Kurumsal İletişim Sorumlusu Tufan Karaağaç tarafından yapılan açıklamada Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi & Uçaksavar Site İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Tezcan tarafından Astaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya gönderildiği belirtilen e-mail şöyle:

"Sn. Vedat Aşçı

 

Uçaksavar Sitesi ile ilgilendiğinize ilişkin mektubunuzu aldık. Daha önceden de belirttiğimiz üzere Uçaksavar Sitesi  Toplu Yapı Yönetimi , Türkiyedeki inşaat firmaları ile görüşmelerini tamamlamış ve kat malikleri tarafından genel kurulda firma seçimi yapılarak süreci tamamlamış, sözleşme aşamasına gelinmiştir.

Bu nedenle teklifinizin değerlendirilmesi mümkün değildir. İleride farklı koşulların ortaya çıkması halinde göndermiş olduğunuz bilgiler dahilinde değerlendirilebilecektir."

ASTAŞ'TAN BİR AÇIKLAMA DAHA: "TEKLİFİMİZ SPEKÜLATİF DEĞİL, CİDDİ BİR TEKLİF"

Astaş'tan akşam saatlerinde gelen ikinci açıklamada ise Uçaksavar Sitesi için yapılan teklifin iddia edildiği gibi 'Spekülatif olmadığı, aksine ciddi bir teklif olduğu vurgulandı... Astaş'ın o açıklaması ise şöyle:

"Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi & Uçaksavar Site İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Tezcan ile firmamızın Proje Geliştirme Müdür Sayın Yalçın Kurtun yapmış olduğu görüşmede Sayın Fevzi Tezcan kat karşılığı olarak Teknik Yapı ile ilerlediklerini, ancak 820-850 milyon Dolar arasında kesin bir satın alma teklifi gelirse satış ile ilgilenebileceklerini ifade etmeleri üzerine 27 Mayıs 2011 tarihinde 775 milyon Dolarlık satın almak teklifi kendilerine ulaştırılmıştır.

Şimdi ise Teknik Yapı ile anlaştıklarını ve teklifimiz ile ilgilenmediklerini tarafımıza bildirmişlerdir.

Teklifimizin spekülasyon yaratmak amaçlı olmadığını ve ciddi bir teklif olduğunu ifade etmek isteriz.

Tüm taraflara ve Uçaksavar Sitesi ne hayırlı olmasını dileriz.

Astaş Holding A.Ş."

 



Geri Dön