28 / 04 / 2024

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Bir inşaat firmasının Cezayir'deki şantiyesinde çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, firmanın Bakırköy'de bulunan binası önünde 9 gündür eylem yapıyor.



Bakırköy'de aylar boyunca ücret alamadıklarını söyleyen işçiler, çalıştıkları firmanın merkez binası önünde 9 gün boyunca eylem yapıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; firmanın Cezayir'de bulunan inşaat şantiyesinde çalışan işçilerle ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, ücretler ödeninceye kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladı.

Öztutan, "Biz hakkımızı istiyoruz, sadaka ya da borç istemiyoruz. Maaşlarımız ödeninceye kadar burada direnişimizi devam ettireceğimizi 9 gün önce ilan ettik." diye konuştu.

Firmadan açıklama

İşçilerin yaptığı eylemiyle ilgili firmadan yapılan yazılı açıklamada çalışanların ücretlerinin ödenememesinin nedeninin, Cezayir'in yabancı firmalara yurt dışı para transferine ara vermesi nedeniyle kaynaklandığı iddia edildi.

İşçilerin ücretlerinin yaklaşık 6 ay boyunca ödenemediği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bu kapsamda işine son verilen işçi yoktur. İyi niyet göstergesi olarak biz Cezayir'den para almadan 5-6 aylık maaşlarını ödedik. Gücümüzün yettiği yere kadar desteğimizi verdik. Para alamadığımızı bilmeleri ve kendi imkanlarımızla 5-6 ay maaş ödememize rağmen bu tür bir eyleme girmelerinin hakka ve adalete sığmadığını ve bu tür eylemlerin ne kendilerine ne de ülkemize yarar getirmeyeceğini düşünüyoruz." 


Geri Dön