02 / 05 / 2024

Ucuz arsaya rekor başvuru geldi! Dikkat! Son tarih 7 Kasım!

Ucuz arsaya rekor başvuru geldi! Dikkat! Son tarih 7 Kasım!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim İlk İş Yerim sosyal konut projesi kapsamında 10 Ekim tarihinde başvuruları başlatılan arsa ve iş yerlerine yoğun talep geldiği belirtildi. Açıklanan rakamlara göre, arsa için 464 bin, iş yeri için ise 41 bin başvuru yapıldı. 



Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında vatandaşlara sunulan arsa ve işyeri projelerine rekor talep geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 10 Ekim akşamında başlayan başvurularda arsada 464 bin, işyerinde 41 bin rakamına ulaşılmış oldu. Başvurular 7 Kasım tarihine kadar sürecek, sorasında kura çekimi ile hak sahipleri belli olacak.

81 şehir ve 694 ilçede, 1 milyon arsa dar gelirli vatandaş için geliştirilecek. Hak sahibi olan vatandaşlar altyapısı kamu tarafından hazırlanan arsalarda evini yaptıracak. Yüzde 10 peşinat ödeyen hak sahibi, 10 sene vadeli ve faizsiz ödemeler gerçekleştirecek.

Ucuz arsaya rekor başvuru geldi! Dikkat! Son tarih 7 Kasım!

TOKİ DESTEK VERİYOR

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, söz konusu arsalar için imar planı çalışmaları da başladı. Bu kapsamda yoğunluğa izin verilmeyeceği belirtildi. Müstakil arsada emsalin 0.30; katlı konutlarda ortalama 1.20-1.30 olması bekleniyor. Arsa almaya hak kazanan vatandaşlara kamu tarafından teknik ve hukuki destek de sağlanacak.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her bölge için hazırlanan örnek projeler vatandaşlara sunulacak. Müstakil arsa sahibi dilerse bu projelerden yararlanacak veya imar şartlarına uymak koşuluyla kendi projesini hazırlatacak.

Hisseli arsalarda da eğer vatandaş kendi arasında anlaşırsa, TOKİ yapım desteği verecek. İstenirse, özel sektörden müteahhitlerle kat karşılığı anlaşma gerçekleştirilecek.


Geri Dön