29 / 04 / 2024

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldiğini açıkladı.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan ve 19 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında, depolamalı rüzgar ve güneş santrali kurmak için yapılan başvurulara ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Yaptığı açıklamada depolama düzenlemesinin enerji sektöründe çığır açtığını dile getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, öncelikli hedeflerinin enerji arzını artırmak ve elbette bunu yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızla yapmak olduğunu kaydetti. Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada artık depolama sistemleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı santrallerinin de baz yük santralleri gibi çalışabileceğini kaydetti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu kapsamda daha fazla yenilenebilir enerji kapasitesinin sisteme dahil edilebileceğini ve Türkiye'nin arz güvenliğinin güçleneceğini de bildirdi.

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

Yerli teknoloji ve batarya üretiminin gelişimi de hızlanacak

Emre amade kapasitenin artırılmasıyla sistem güvenliğinin pekiştirileceğine ve kesintili üretimden dolayı sıkıntı yaşayan sistem işletmeciliğinin rahatlatılacağına değinen Mustafa Yılmaz söz konusu başvurulara ilişkin bazı veriler de paylaştı.

Yaptığı açıklamada düzenleme yayımlanalı henüz 2 hafta olmadan kurumlarına depolamalı rüzgar ve güneş santrali kurmak için rekor düzeyde başvuru yapıldığını kaydeden Mustafa Yılmaz, şu anda 110 milyar dolara ulaşan bir yatırım talebi söz konusu olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada mevcut kapasite dikkate alındığında, bu miktarın 40-45 milyar dolarının sahaya yansımasını beklediklerini kaydeden Mustafa Yılmaz, yatırımcının ortaya koyduğu bu iştahın sektör ve ülke için gurur verici olduğunu kaydetti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön