28 / 04 / 2024

Ucuz yakıt için bunu da yaptılar! Pes artık dedirtecek

Ucuz yakıt için bunu da yaptılar! Pes artık dedirtecek

Belçikalılar araçlarına ucuz yakıt alabilmek için ülke değiştirmeye başladı. Belçika’da ki istasyonlar yakıt satamıyor…



Fransa’daki benzin istasyonlarının ek indirim kampanyaları Belçikalılarında ilgisini çekti. Belçikalılar akaryakıt fiyatlarında litrede 30 ila 50 sent oynayan farklar nedeniyle yakıtlarını Fransa’dan almaya başladı.

Belçika’daki benzin istasyonları ise durumdan şikayet ederek yakıt satamadıklarını dile getirdi.

Belçika basınında yer alan haberlere göre  yüksek benzin ve mazot fiyatlarından dolayı vatandaşlar araçlarının yakıt ihtiyaçlarını başka ülkelerden temin ediyor.

FRANSA İNDİRİME GİTTİ BELÇİKALILAR AKIN ETTİ

Fransa hükümetinin akaryakıtta indirimi artırması nedeniyle bu ülke ile komşu olan Belçika arasında benzin ve mazot fiyatları 30 sent kadar çıktı.

Fransa'daki bazı benzin istasyonlarının  uyguladığı ek indirim kampanyaları ile birlikte bu fark 50 sente kadar çıkıyor.

Ucuz yakıt için bunu da yaptılar! Pes artık dedirtecek

12-20 EURO DAHA AZ ÖDÜYORLAR

Bu nedenle özellikle sınıra yakın bölgelerde oturan Belçikalılar araçlarına akaryakıtlarını Fransa'dan alarak tasarruf ediyor.

Aracına yaklaşık 40 litre yakıt alan bir Belçikalı bu ürüne kendi ülkesinden yaklaşık 12 ila 20 euro daha az ödemiş oluyor.

Özellikle sınıra 50 kilometre mesafedeki bölgelerden yoğun şekilde Fransa'ya yakıt almaya gidiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön