08 / 05 / 2024

Çemtaş'ın gözü Önder Uzel'in gayrimenkullerinde

Çemtaş'ın gözü Önder Uzel'in gayrimenkullerinde

Çemtaş, Uzel Otomotiv Sistemleri'nden olan 12 milyon 649 bin 338 TL değerindeki tahsili şüpheli alacağı için harekete geçti



Daha önce bildirilen Uzel'den tahsili şüpheli alacak rakamının 30 Eylül 2009 itibariyle de değişmediğini açıklayan Çemtaş, tahsili şüpheli alacağının karşılığı olarak daha önce, 16 milyon TL değerindeki gayrimenkul ipoteğini tahsil etmeye çalışan Çemtaş, tahsilat için icradan satış işlemlerine devam edildiğini bildirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na konuyla ilgili açıklamalar yapan Çemtaş, Uzel'in karşılıksız çıkan çeklerininin haciz yoluyla tahsili konusunda Çemtaş lehine çıkan ihale feshi davaları için Uzel tarafından temyize başvurulduğunu da açıkladı. Ayrıca Çemtaş, 5 milyon TL tutarındaki karşılıksız çekle ilgili olarak da hukuki işlemlerin sürdüğünü, E. İbrahim Önder Uzel adına kayıtlı bulunan gayrimenkuller üzerinde de satış ihdas edilmesi için gayret gösterildiğini bildirdi.
 
Durgunluğa önlem
Çemtaş'ta Uzel'le ilgili yaşanan hukuki ihtilafların dışında krize ilişkin de bazı güncel gelişmeler yaşanıyor. 2009'un son çeyreğinde, yurtiçi ve yurtdışı otomotiv ve makina sanayilerindeki durgunluğun devam edeceğini öngören Çemtaş, ürünlerini kullanan sanayilerde (yan sanayi) stokların henüz erimemesi ve siparişlere göre üretim yapılmasından dolayı yeni taleplerin az olacağına dikkat çekti. Bu nedenlerle iki vardiyalı ve zaman zaman da bazı haftalar üretime ara vererek (durarak) faaliyet gösterileceğini açıklayan Çemtaş, ayrıca Kısa Çalışma Ödeneği'nden de gerektiğinde faydalanmak üzere müracaatta bulunacağının altını çizdi.
Referans


Geri Dön