29 / 04 / 2024

Ufuk Bekdemir: Karşıyaka Stadı ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da iptal olacak!

Ufuk Bekdemir: Karşıyaka Stadı ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da iptal olacak!

Karşıyaka'ya yapılması planlanan yeni stadın yeriyle ilgili ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın Genel Müdürü Ufuk Bekdemir, "Stat ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da proje iptal olacak" dedi.




Karşıyaka'ya yapılması planlanan yeni stadın yeriyle ilgili ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın Genel Müdürü Ufuk Bekdemir, "Stat ya Çiğli'ye inşa edilecek ya da proje iptal olacak" dedi. Yalı’da yapılması düşünülen projeye en başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İlla benim dediğim yer olacak diye diretmiyorum. Örnökköy’deki yeri alternatif olarak sundum ben… Çiğli’deki arazi lokasyon olarak uygun bir arazi.Ulaşım açısından sıkıntı yok, şehrin yoğunluğunu arttıran bir yer değil. Benim oraya itirazım yok” dedi.


Karşıyaka'ya yapılması planlanan yeni stadın yeriyle ilgili tartışmalar yılan hikayesine dönerken 28 Ocak'ta gerçekleşen ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın Genel Müdürü Ufuk Bekdemir’den önemli açıklamalar geldi.


YA ÇİĞLİ YA İPTAL


Karşıyaka yönetiminin önerdiği Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin yanındaki 40 dönüm araziyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda toplantı yapıldığını belirten Ufuk Bekdemir, "Arazinin konumu, yapısı, mülkiyet ve imar durumu masaya yatırıldı. Son kararı bakanlık verecek. Yeni stat, Yalı'daki kesinlikle mevcut Karşıyaka Stadı'nın yerine yapılmayacak. Çiğli'deki yeni araziye onay çıkmazsa bu ihale iptal olur. Mevcut Karşıyaka Stadı'yla ilgili ruhsat problemi ve açılan davalar var. Şartnameye göre arazi değişikliği yapılabilir. Biz Çiğli'deki araziye sıcak bakıyoruz. Çevresi açık ve boş bir alan. İnşaat, kısa süre içinde bitebilir" dedi.


AKPINAR: GELECEĞİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ


Yalı’da yapılması düşünülen projeye en başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaşanan gelişmeyi Ege Postası’na değerlendirdi.  


Akpınar, “ Kenti yöneten insanlar, kentin daha doğru gelişimini sağlamak zorunda. Geleceği görmek zorundayız. Karşıyaka halkı bize büyük destekle belediye başkanlığı görevini verdi. Görevim Karşıyakalıların daha rahat ortamlarda yaşamalarını sağlayacak planlamaları projeleri yapmaktır. Yalı’da stadyumun doğru olmadığını geldiğim gün söyledim ve kararımın hep arkasında durdum.Gelinen noktada Yalı’dan vazgeçilmesinden  memnunum” dedi.


LOKASYON UYGUN!


Stat yapılmasına karşı olmadığını ifade eden Akpınar, şöyle devam etti, “ İlla benim dediğim yer olacak diye diretmiyorum. Örnökköy’deki yeri alternatif olarak sundum ben. Alternatif uygunsa oraya yapılabilir. Çiğli’deki arazi lokasyon olarak uygun bir arazi.Ulaşım açısından sıkıntı yok, şehrin yoğunluğunu arttıran bir yer değil.Benim oraya itirazım yok. Örnekköy’de spor adası olan yerde uygun olursa oraya da olabilir. Bizim açımızdan sıkıntı yok. İtirazımız Yalı’yaydı. Stat orada dokuyu bozacak bir nitelikteydi …Yalı'ya amatör spor kulüplerinin faydalanacağı bir tesis yapılmalı. Orası yinede düzenlenmeli. O alana bir yüzme havuzu da yapılmalı. Karşıyaka’nın ihtiyaçlarından biri. Kulüpte bu anlamda desteklenmeli”


PROJEYE ENGEL YOK


Karşıyaka 2'nci Başkanı Azat Yeşil, Çiğli'deki yeni stat arazisine ilk kez hem hükümet, hem yerel yönetimler, hem TOKİ, hem de odaların sıcak baktığını söyledi. "Yalı Tesisleri'ndeki Karşıyaka İlçe Stadı'nda ısrar edersek proje iptal olacak" diyen Azat Yeşil, bu konuda şöyle dedi: "Stat, Basmane Çukuru arazisine dönebilirdi. Böyle bir tehlikenin önüne geçmek için Çiğli arazisini gündeme getirdik. Bakanlık, TOKİ, yüklenici firma, belediyelerle görüşme halindeyiz. Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası da projeye olumlu bakıyor. Bu alanda ilgili dava, itiraz olmayacak” dedi. 


Gazete Yenigün




Geri Dön