02 / 05 / 2024

Ufuk Boru, Osmaniye'de fabrika kuruyor!

Ufuk Boru, Osmaniye'de fabrika kuruyor!

Spiral kaynaklı çelik boru üretmek üzere 1999 yılında Şanlıurfa'da kurulan Ufuk Boru, Osmaniye'deki yeni fabrika yatırımını bu yıl içinde devreye almayı planlıyor.



Ufuk Boru Genel Müdürü Mehmet Öksüzoğlu, Osmaniye Sanayi Bölgesi'nde 110 dönüm üzerine kurulan fabrikanın 36 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve modern ve yeni teknoloji ile donatılacağını söyledi. Öksüzoğlu, yeni fabrikada yeni üretim projeleri olduğuna da işaret ederek “Spiral boruda çapı 4 bin 500 mm'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye'de halen 3 bin mm çapında yapılan üretimi, bu projemizle büyütmüş olacağız” dedi.  

Halen Şanlıurfa'da 10 bin metrekaresi kapalı, toplam 46 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Ufuk Boru, yıllık 80 bin ton kapasiteyle 8” (219 mm)'den 100” (2540 mm) çapa ve 4 mm'den 26 mm et kalınlığına kadar üretim yapıyor. Şirket, müşteri talebine göre boru içine epoksi, poliüretan, beton boru dışına üç kat polietilen, epoksi, coal tar, bitüm, poliüretan ve polipropilen kaplama uygulayabiliyor. Genel Müdür Mehmet Öksüzoğlu, Ufuk Boru tarafından üretilen spiral kaynaklı çelik boruların doğalgaz, petrol ve su boru hatlarında, liman ve inşaatlarda kazık borusu olarak kullanıldığını söyledi.

Yıllık 30 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını belirten Öksüzoğlu, Ortadoğu pazarına olan yakınlıkları dolayısıyla bu pazarlarda söz sahibi olduklarına dikkat çekti. Halen, İspanya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Suriye, Irak ve Ürdün'e ihracat yaptıklarını vurgulayan Öksüzoğlu, yeni pazar arayışlarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti. “Artık 30-40 milyon dolarlık ihracatlar bizi tatmin etmiyor” diyen Mehmet Öksüzoğlu, “Bölgede zoru başararak başka yatırımcılara örnek olmak istiyoruz. Yaptığımız işi ortaya koyarak yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz. Deniz yoluna ve hammaddeye uzak olmasına ve demiryolu ağı bulunmamasına rağmen biz dünyanın birçok ülkesine boru ihraç edebiliyorsak, burada yapılamayacak yatırımın olmadığını herkes görmelidir” dedi.

İSO'nun ‘İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasına 2008 yılındaki performanslarıyla geçen yıl ilk kez girdiklerini de ifade eden Öksüzoğlu, “Bugüne kadar Şanlıurfa'dan sıralamaya giren ilk firma olduk. Şanlıurfa'nın adını ilk kez devler listesine yazdırdık. Ufuk Boru aynı zamanda Türkiye'de en çok ihracat yapan ilk 360 firma arasında yer alıyor” dedi.

Boru üretiminin demir çelik sektörünün en zor alanlarından biri olduğunu vurgulayan Öksüzoğlu, bu nedenle sürekli yatırıma gereksinim duyulduğunu belirtti. Türkiye'de spiral boruda üretici firma sayısının son derece az olduğuna da dikkat çeken Öksüzoğlu, bu üretim alanını seçerek ‘zoru başardıklarını' sözlerine ekledi. 

- Dünya Gazetesi -


Geri Dön