30 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: İnşaatta başıboşluk var!

Uğur Dumankaya: İnşaatta başıboşluk var!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, herkesin çok kolay müteahhit olup, büyük inşaat projelerine girebilmesini eleştirerek, şunları söyledi: Bu hiçbir yerde yok "Bir bakkal da yarın bizim sektöre girip proje yapabilir"...



Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektöründeki başıboşluktan yakınarak, "Bir bakkal yarın konut projesi yapabiliyor. Devlet bu işe sınırlama getirmeli" dedi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, herkesin çok kolay müteahhit olup, büyük inşaat projelerine girebilmesini eleştirerek, şunları söyledi: Bu hiçbir yerde yok "Bir bakkal da yarın bizim sektöre girip proje yapabilir. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Biz 50 senedir inşaat yapıyoruz, 1500 daireli,proje yapmaya 45'inci senede ulaştık. Hiç inşaat yapmamış biri 3000 daireyle bu işe girebiliyor." Belli şartlar gözetilmeli Bugün TV'de yayınlanan Üç Nokta programına katılan Dumankaya, sektörün dışarıdan çok ihtişamlı göründüğünü ancak önüne gelenin girip proje yapabildiği bir alan olduğunu vurguladı. Devletin bu alanda insanlara büyük serbestlik tanıdığını belirten Dumankaya, bu işin belli şartlara bağlanması gerektiğini ifade etti. 


7 yılda 500 milyar Türkiye'deki konutların yüzde 50'sinin 30 yaşın üzerinde olduğu bilgisini veren Dumankaya, depreme dayanıksız konut oranının ise yüzde 65 olduğunu söyledi. 


Devlet kanun yapıyor ama denetlemiyor İnşaat sektöründeki iş güvenliği ve işçi ölümleri konusuna değinen Dumankaya, "Devlet güzel kanunlar koyuyor ama denetlemiyor. Denetlediği zamanda tepkisel oluyor. 


Sürdürülebilir şekilde devam etmiyor. Biz burada devletin daha aktif olmasını istiyoruz. Bütün işi firmalara bırakmamalı" dedi. İşçilerin kendilerine Allah'ın emaneti olduğunu vurgulayan Dumankaya, mazeretlere sığınmadan işçilerin sağlık ve sorunları ile ilgilenmek gerektiğini vurguladı. 


Türkiye'de 7 senede 500 milyar liralık kentsel dönüşüm yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Dumankaya, bunun da sektöre ciddi hareket getirdiğini vurguladı. Dumankaya, sözlerini şöyle sürdürdü: Değer kazanacak "Türkiye'de arz fazlasından bahsediliyor ama gayrimenkul sektörü açısından baktığımızda nüfusun yüzde 50'si 35 yaşın altında. Statüsü değişen insanlar konutunu da değiştirmek istiyor. Kısa vadede alım için uygun bir süreç. 


Orta vadede bu konutlar değer kazanacak. 

Konut her zaman gücünü ispat etmiştir." Ev alırken firmanın geçmişine bakın Uğur Dumankaya, yatınm ve kullanma amaçlı konut almak isteyenlere de önerilerde bulundu. 

Dumankaya şunlan söyledi: "Firmaların geçmişlerine muhakkak bakılması gerekiyor, inşaat şehrin değer kazanacak lokasyonunda mı ona bakılmalı. 


Firma çok uygun fiyatlı olabilir ama zamanında teslim edip etmemesi de önemli bir ayrıntı. Yatınm için satın alanların yüzde 70'i kira gelirlerini çok önemsiyor. Kira geliri başlangıçta uygun seviyelerde olmayabilir birkaç sene sonra kira geliri artıyor. Bir de firmanın satış sonrasındaki vaatleri ne kadar gerçekçi olduğuna bakılması lazım." 


Bugün 


Geri Dön