29 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya, TÜİK'in inşaat endeksini yorumladı!

Uğur Dumankaya, TÜİK'in inşaat endeksini yorumladı!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya,  TÜİK'in açıkladığı İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri ikinci dönem sonuçları üzerine yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün güçlü bir şekilde emin adımlarla büyümeye devam ettiğine dikkat çekti



Türkiye İstatistik Kurumu 'nun (TÜİK) açıkladığı İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri ikinci dönem sonuçları üzerine Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün güçlü bir şekilde, emin adımlar ile büyümeye devam ettiğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Uğur Dumankaya “TÜİK 'in yaptığı araştırma sonuçlarında görüyoruz ki, Üç Aylık İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi 2011 yılı ikinci döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 artış göstermiş, ayrıca, Bina İnşaatı Sektörü İstihdam Endeksi yüzde 6,7 artarak 75,8'den 80,9'a, Bina Dışı İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi de yüzde 2 artışla 114,8'den yüzde 117,1'e çıkmıştır.

Bu verilerin bizim için önemi çok büyüktür. çünkü bu veriler, içinde faaliyet gösterdiğimiz sektörün her türlü kriz söylentisi , genel seçimler gibi faktörlerden etkilenmeden emin adımlarla büyüdüğüne işaret ediyor.

2010 yılını ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü olarak %17 'lik büyüme ile kapatan inşaat sektörüne olan talebi azaltmak, sektör içinde dengeli bir büyüme yaratmak adına Merkez Bankası tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara karşın gelen talepler karşısında sektörün lider firmaları olarak bizler, tüketicilerin beklenti ve isteklerine yönelik projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Deprem bölgesine yaşadığımızı, vatandaşların daha nitelikli evlere geçmek istediği gerçeğini, evlenme oranları ile boşanma oranlarının artması ile tek yaşamaya başlayan kişi sayısında ki artışı, büyük şehirlere göçün hala devam ettiği gibi faktörleri düşünecek olursak bir ihtiyaç fazlasından ziyade aslında daha nitelikli konutların sayısında artışa ihtiyaç vardır.

Biz de Dumankaya İnşaat olarak, kendi bünyemizde çözümler geliştirerek alımı teşvik eden uygulamalara yöneliyoruz. Müşterilerimize en iyi ödeme planlarını farklı seçeneklerde sunmak için çalışıyoruz. Gelen müşterilerimiz faizler yükselsin veya yükselmesin kendi bütçelerine uygun, en avantajlı paketi seçebilme şansına sahipler. Kendilerine hazırladığımız paketler ile her türlü kolaylığı sunuyoruz. Başka bir deyişle kendi kredilendirme sistemimizle, kendi öz kaynaklarımızı devreye sokuyoruz ” dedi.

 


Geri Dön