03 / 05 / 2024

Uğur Dumankaya: Türkiye'yi inşaat büyütüyor!

Uğur Dumankaya: Türkiye'yi inşaat büyütüyor!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı 2011 yılı üçüncü dönem  gayri safi yurtiçi hasıla sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi yüzde 8.2 büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi oldu



Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı 2011 yılı üçüncü dönem  gayri safi yurtiçi hasıla sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi yüzde 8.2 büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi oldu.

TÜİKin verileri üzerine Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada küresel krizin devam ettiği süreçte Türkiye ekonomisinin bu denli büyümesinde inşaat sektöründeki yatırımların ve talebin büyük bir rol oynadığına  dikkat çekti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Uğur Dumankaya TÜİKin yaptığı araştırma sonuçlarında görüyoruz ki, bin önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye ekonomisi 2011in üçüncü döneminde %8.2lik gibi bir büyüme göstermiş ve böylece dünya sıralamasında Çinin ardından Türkiye en hızlı büyüyen 2. ülke konumuna geçmiştir.  Türkiye ekonomisinin dünyada seyreden kriz ortamında bu olumlu gelişmeyi göstermiş olması ülkemiz açısından çok önemli ve göz ardı edilemeyecek bir büyümedir. Bu büyümede bizim de içinde faaliyet gösterdiğimiz inşaat sektörünün başarılı çalışmalarının çok önemli bir etkisi olduğuna inanıyorum. Bu sonuçların ardından her ne kadar büyüyor da olsak, ülke olarak temkinli ve emin adımlarla ilerleyerek dünyada ki konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyorum. Bunun için biz Dumankaya İnşaat olarak elimizden gelen desteği göstereceğiz dedi.  Dumankaya İnşaat1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.

Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiyenin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor.


Geri Dön