16 / 05 / 2024

Uğur Mumcu sakinleri Yakacık çöplüğündeki inşaattan tedirgin!

Uğur Mumcu sakinleri Yakacık çöplüğündeki inşaattan tedirgin!

İstanbul Uğur Mumcu Mahallesi'nde 1992 yılında kapatılan eski Yakacık çöplüğü üzerinde yapılmak istenen inşaat çevredeki yurttaşları tedirgin etti... Endişelenen mahalle halkı durumu Kartal Belediyesi'ne iletti



 

Temel çalışması sırasında metan gazı patlaması yaşanabileceğinden endişelenen mahalle halkı durumu Kartal Belediyesi'ne iletti. Belediye, halkın tepkisi üzerine inşaat için gerekli izinleri bulunan kooperatiften bir üniversiteden yerleşime uygunluk belgesi almasını istedi.

Üstü toprakla örtülüp yeşil alana çevrilen eski çöplük alanı üzerinde sosyal tesisler, spor alanları, çocuk parkı ve yürüyüş parkurları bulunuyor. 30-40 dönümü civarındaki alanın bir kısmı daha çöplükken 1984 yılında imara açıldı. çöplüğün kapatılmasından sonra da 2006 yılında Milli Emlak tarafından Durusu Konut Yapı Kooperatifi'ne satıldı.

Kooperatif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 10 kata kadar imar izni aldı. Yaklaşık 2 ay önce inşaat için ölçüm yapılmaya başladığını gören yurttaşlar harekete geçti.

Alanın karşısındaki apartmanda oturan Esfendiyar Kaya, 1996'da kendi binaları için başlayan inşaatın Ümraniye çöplüğünün patlaması üzerine 'risk var' denilerek durdurulduğunu anlatırken 'Bizim inşaat çöp alanında bile değildi, ama durdurmuşlardı. şžimdi çöp alanına inşaata izin vermeleri çelişki yaratıyor' dedi. Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker de, inşaat yapılacak alanın hem çöp alanı hem dere yatağı olduğunu çok küçük bir bölümünün çöp alanı dışında kaldığını kaydetti.

Özlem Güvemli / CUMHURİYET

 


Geri Dön