29 / 04 / 2024

Ukra İnşaat, Özukra İnşaat'a dava açtı!

Ukra İnşaat, Özukra İnşaat'a dava açtı!

Geçen hafta gayrimenkul sektörüne yeni bir şirket adım attı. Esenyurt merkezli bu şirket, 50 bin TL sermayeyle Selda Yavuzcan ve Süreya Yavuzcan tarafından kuruldu



Geçen hafta gayrimenkul sektörüne yeni bir şirket adım attı. Esenyurt merkezli bu şirket, 50 bin TL sermayeyle Selda Yavuzcan ve Süreya Yavuzcan tarafından kuruldu. Buraya kadar her şey gayet normal. Kafalan kanşüran nokta, şirketin adının 'Özukra İnşaat' olması. Her çeşit inşaat ve taahhüt işleri yapmak, yaptırmak ve ihalelere iştirak edip her türlü inşaat işleri için teklifte bulunmak amaayla kurulan şirketin adım koyarken, kurucular yine Esenyurt'ta birçok projeye imza atan Ukra İnşaat'tan esinlenmişler demek ki. Biraz "otobüs firması rekabeti" gibi olmuş... Ukra İnşaat'm patronu Atilla Yavuz ile konuştum. Hafta başında yeni açılan şirkete dava açtıklarım ve 10 günlük süre verdiklerini söyledi. Atilla Bey, "Birilerinin günü kurtarmak adına yaptıklan ufak tefek hesaplar bunlar. Pazartesi günü dava açtık. 10 gün süre verdik kendilerine. Yapılanları çiğlik olarak yorumluyorum" diyor. Yaptığı reklam kampanyaları ve marka yatırımıyla gündemde olan firma, Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz ile marka bilinirliğini iyice artırdı. Firma, Ukra City projesinin reklam kampanyasında medya kullanımı için yıllık 8 milyon dolar (12 milyon TL) bütçe ayırmış. Yine son dönemde birçok sponsorluğa imza atması da firmanın iletişimini güçlendirdi. Gündüz kuşağında yer alan Müge Anlı'nın programına, Kurtlar Vadisi Pusu filmine, Ahmet Hakan Çoşkun'un Tarafsız Bölge programına ve son olarak da Şener Şen ve Cem Yılmaz'ın birlikte oynadığı Av Mevsimi filmine sponsor olmuştu. Bugüne kadar Öykü Evleri sitesi, Şelale Plaza, Sedai Plus gibi projelerini tamamlayan Ukra İnşaat, Han Plus, Hane Plus ve Ukra City projelerine devam ediyor.

Temapark'ta imzalar atıldı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul-Halkalı'da yaptıracağı Tema Park'ın ihalesi sonuçlandı. TOKİ, 405 milyon 275 bin TL ile ihalede en yüksek teklifi veren Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş İş Ortaklığı'nın teklifini uygun buldu ve sözleşme imzaladı. Halkalı-Atakent özel proje alam ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi için geçen yıl Aralık'ta yapılan ihalede, Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, toplam 1 milyar 885 milyon TL'lik hasılat üzerinden TOKİ'ye 405 milyon 275 bin TL gelir payı önermişti. Hasılatın öngörülen 1,8 milyar TL'nin üzerine çıkması halinde, aşan kısmın yüzde 21,50'si de TOKİ'ye verilecek. Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, 405 milyon 275 bin TL'lik  TOKİ  payının yüzde 40'ını peşin, geri kalan bölümünü ise 5 yıl vadeli olarak ödeyecek.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön