03 / 05 / 2024

Ukra İnşaat yıl sonuna kadar 160 milyon dolar ciro hedefliyor!

Ukra İnşaat yıl sonuna kadar 160 milyon dolar ciro hedefliyor!

2011 yılı için belirlediği 160 milyon dolarlık ciro çıtasının 90 milyon dolarını elde eden Ukra İnşaat, yılsonuna kadar 4 bin konut yapmayı planları arasında bulunduruyor



Önümüzdeki dönemde orta vadede satış cirosu açısından en büyük 5 şirketten biri olmayı hedefleyen, 2011 yılı için belirlediği 160 milyon dolarlık ciro çıtasının 90 milyon dolarını elde eden Ukra İnşaat, yılsonuna kadar 4 bin konut yapmayı planları arasında bulunduruyor.

Marka konut dendiğinde akla gelen ilk üç markadan birisi olduklarını belirterek sözlerine başlayan Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, belirledikleri doğrultuda yollarına hızla devam ettiklerini kaydetti. Ciro, satış adedi ve kurumsal performans açısından ilk üçte yer alacak bir noktaya çok yakın olduklarının altını çizen Yavuz, Marka bilinirliğinde ilk 3 firma arasındayız. Hedefimiz, markamızı daha da oturtmak ve satış cirolarımızı yükseltmek. Bu amaçla yeni projeler gerçekleştireceğiz. 5 yıllık bir perspektifte yeterli bir döngüye ulaştığımızda ise şirketin halka açılması gündeme gelecek dedi.
2011 yılı için öncelikli hedefimiz ise yılsonuna kadar 2000in üzerinde konut satışı yapmak istediklerini belirten Yavuz, Ukra İnşaat olarak bu yılın ilk yarısında 1000e yakın konut sattık. Temmuz sonu itibariyle bu sayının artacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla yılın ilk yarısında çok başarılı bir satış grafiği sergiledik dedi.

KISA VE ORTA VADEDE KONUT SEKTÖRÜNDE İBRE YUKARI

Sektör açısından da yılın ilk yarısının gayet iyi geçtiğini belirten Yavuz, Faizlerde bir yükseliş beklentisi olması ve yılın ikinci yarısında seçimleri takiben konut fiyatlarında artış oluşacağı endişesiyle bekleyen konut talebi realize olmaya başladı. Kısa ve orta vadede konut sektöründe ibre yukarı yönlü gözüküyor dedi.
Son iki yıldır reel olarak konut fiyatlarının artmaması ve inşaat maliyetlerinde yükselişlerin sınırlı olması nedeniyle fiyatların makul seviyelerde olduğunu belirten Yavuz, faizlerin de düşük seviyelerde olmasının talebi tetiklediğini savundu. Ancak son dönemde bankaların artan maliyetlerinin baskısının konut kredi faizlerine yansıdığını söyleyen Yavuz, fiyatlarda yukarı yönlü bir hareket beklentisi oluştuğunu belirtti.

YILSONUNA KADAR 4 BİN KONUT

2011in ikinci yarısında yeni ve önemli projeleri olduğunu dile getiren Yavuz, Ukra İnşaat olarak bugüne kadar Esenyurtda Şelale Plaza, Han Plus ve Sedai Plus ticari projelerinin inşaatını tamamladıklarını kaydetti. Han Plus ve Sedai Plus projelerinde teslimleri sürdürdüklerini belirten Yavuz , Konut alanında ise Esenyurtda Hane Plus ve Beylikdüzünde Ukra City projelerinin inşaatı devam ediyor. Hane Plus Aralık 2011de, Ukra City ise Aralık 2012 tarihinde teslim edilecek diye konuştu.
2011 yılı içerisinde 4000 konuta ulaşacak yeni bir projenin hazırlıkları içerisinde olduklarını kaydeden Yavuz, Yılın son çeyreğinde bu projenin lansmanını yapmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde B-C1 orta gelir grubu için ekonomik ve ulaşılabilir konut projeleri üretmeye devam edeceğiz. Ayrıca A+ gelir grubu için çok niş projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz şeklinde konuştu.

ATİLA YAVUZUN 2011 ÖNGÖRÜLERİ

SEÇİMLER BEKLENTİLERİ İYİLEŞTİRDİ

Seçim yılı olarak değerlendirilen bu yılda tek parti hükümetinin piyasalardaki genel beklentiyi iyimser hale getirdiğini savunan Yavuz, Orta vadede gayrimenkul talebi için temel göstergeler olumlu bir seyir izledi. Ancak kısa vadede talep hızında bir yavaşlama görebiliriz. Son iki yılda artmayan konut fiyatlarında seçimden sonra yüzde 15-20 arasında artışlar görebiliriz. Firmalar, artan inşaat maliyetlerinin baskısını artık taşımayacaklar dedi.
Orta vadede yaz sezonundaki yavaşlıktan sonra Eylül ayı başından itibaren konut fiyatlarının artacağını belirten Yavuz, yeni fiyat ve faiz seviyelerini piyasanın benimsemesini takiben yavaş yavaş gayrimenkulde talebin yükselmeye devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca Yavuza göre uzun vadede enflasyon ve faizlerdeki düşüş trendi nedeniyle gayrimenkul en önde gelen yatırım enstrümanı olacak.

GAYRİMENKUL POPÜLERLİĞİNİ 10 YIL SÜRDÜRECEK

Önümüzdeki 10 yıllık dönemde talep fazlasının devam edecek olmasından dolayı gayrimenkulün popüler olmaya devam edeceğini söyleyen Yavuz , 7 yılda 7 milyon konutun üretilmesi gerektiğini iddia etti. Bunun yanında milli gelirin 15 bin dolarlar seviyesine gelmesi, düşük faiz ve enflasyon ortamı, yabancı yatırımların yükselmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine konut fiyatlarının da katılacağını belirten Yavuz, Konut fiyatlarında artışlar görmeye devam edeceğiz. Bugün İstanbulda ortalama konut fiyatı 1000 dolar  / metrekare civarındayken, önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3bin doları aştığını göreceğiz, 10 yıllık bir periyot da ise İstanbul diğer Avrupa metropollerinin fiyat seviyelerine yaklaşacak ve 7-8 dolar  / metrekare fiyatlarını görecek. Ayrıca faizli enstrümanlarda çeşitlendirme ihtiyacı ve maliyetleri düşürmek için bankalar konut kredilerinin sekuritizasyonuna başlayacak. Bu da kredi maliyetlerini orta vadede düşürecek ve kredi hacmini katlayacaktır. Orta vadede konut sahibi olma eğilimi A ve B gelir grubundan C1 ve hatta C2 gelir grubuna doğru genişleyecek diye konuşarak sözlerini bitirdi.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön