02 / 05 / 2024

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.



Ukrayna Devlet Mimarlık ve Şehircilik Müfettişliği (GIAG), tarafından binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı. Vakaların yüzde 99'unda başvurular 24 saat içinde yanıtlandı. UKR Haber'de yer alan habere göre; Bölgesel Kalkınma Bakanlığı basın merkezi tarafındandan açıklanana göre GIAG , binlerce inşaata hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınladı. Vakaların yüzde 99’unda başvuru da bulunanların başvuruları 24 saat içinde yanıtlandı.

Bölgesel Kalkınma Bakanlığı basın merkezi tarafından açıklanana göre GIAG, üç aylık bir çalışma sürecinde yaklaşık 1200 inşaat ruhsatı verdi ve 1800 belgeyi onayladı. Tüm ihtiyaçları karşılıyorsa, bir inşaatı devreye alma zamanı şimdi üç gün sürüyor ve herhangi bir başvuruya 24 saat içinde cevaplanıyor. (vakaların yüzde 99’u).

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Bu kapsamda, gerekli izinlerde bekleme süreleri birkaç ay olarak kısatıldı.

Bölgesel Kalkınma Aleksey Çernişov, mesajında departmanın maksimum dijitalleşme üzerindeçalışıldığını ve bunun yolsuzluk risklerini ortadan kaldıracak bi anahtarı olacağını dile getirerek “Yeni ilkeler ve çalışma algoritmaları sayesinde, denetimler ile sonsuz ve asılsız ziyaretleri sona erdi.” açıklamasını yaptı.

15 Eylül 2021’de Devlet Mimarlık ve İnşaat Müfettişliği (SACI) yerine Devlet Mimarlık ve Şehircilik Müfettişliği (GIAG) çalışmaları üstlenmişti. 

Ukrayna'da konut sektörüne yeni yasa! Yatırımcılar nasıl korunacak?


Geri Dön