28 / 04 / 2024

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...



Uzun süredir nükleer felaket olasılığı sebebiyle sık sık gündeme gelen Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’ne dair son açıklamalar büyük korkuya neden oldu. 

Avrupa'nın en büyük nükleer tesisi olan ve aylardır Ukrayna ve Rus güçlerinin ateşi arasında kalan Zaporijya Nükleer Santrali'yle ilgili Kiev ve Moskova'dan korkutan açıklamalar peş peşe yapıldı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın, kontrolü altında yer alan santralin çatısına patlayıcı yerleştirdiğini ve tesisi patlatmayı planladığını ileri sürdü. 

Muhtemelen Rusların santrale bir saldırı simüle etmek istediğine ilişkin iddiasını gündeme taşıyan Zelenskiy, "Belki de başka bir senaryoları var. Ancak her halükarda dünya, Zaporijya Nükleer Santrali için tek tehlike kaynağının Rusya olduğunu görüyor" açıklamasında bulundu. 

Ukrayna istihbaratına göre santralin her an havaya uçabileceğine vurgu yapan Zelenskiy, durumu dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la da görüştüğünün, BM'ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'yla temas halinde olduklarının altını çizdi. 

Ukrayna daki Zaporijya Nükleer Santrali ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var! 


Geri Dön