28 / 04 / 2024

Ulaşımı Dönüştürmek 2014 konferansı yapıldı!

Ulaşımı Dönüştürmek 2014 konferansı yapıldı!

Dünya Kaynakları Enstitüsü’ nün sürdürülebilir kentsel ulaşım ve planlama programı EMBARQ ve de Dünya Bankası’ nın birlikte düzenlediği “ Ulaşımı Dönüştürmek 2014 ” Konferansı gerçekleştirildi...



Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün sürdürülebilir kentsel ulaşım ve planlama programı EMBARQ ve Dünya Bankası’nın birlikte düzenlediği “Ulaşımı Dönüştürmek 2014” Konferansı, ulaşım ve geliştirme sektörünün liderlerini iş dünyasının önderleriyle de bir araya getirerek bu yıl bir ilki gerçekleştirdi.


Dünya Bankası’nın Washington’daki genel merkezinde gerçekleşen ve 2 gün süren konferansa tüm dünyadan yerel yöneticiler, ulaştırmacılar ve özel sektör temsilcileri katıldı. Konferansta kent içi trafik sorunlarına ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir çözümler üretmenin önemi ve tüm dünyadan başarılı örnekler incelendi.


Önceki yıllarda yerel yöneticiler ve ulaştırma alanında karar vericilerin özellikle vurguladığı ve talep ettiği şekilde ulaşım çözümleri üretilirken özel sektörün aktif rol alması noktasında iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılımı ve ilgili ile bu yıl çok önemli bir eşik aşıldı.


Türkiye’den de Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Danış ve Direktör Arzu Tekir de katıldığı toplantılarda Türkiye’nin ulaşım sorunları ve çözümleri de incelendi.


İş dünyası ve ulaşım sektörünün bir araya gelerek dünya şehirlerini hem kendilerine hem de şehirlerde yaşayan milyonlarca insana fayda sağlayacak şekilde geliştirebileceğini gösteren konferansta Embarq Türkiye YK Bşk. Yrd. Ali Rıza Danış, “Kompakt Şehirler İyi Bir İşletmedir” panelinin moderasyonunu yaptı. Panelin konuşmacıları, Nike’den Suzanne Davies, Grand Lyon’dan Hubert Julien-Laferriere ile Hindistan’ın Indore şehri ile Arjantin’in Buenos Aires şehrinden yerel yöneticiler oldu. Konferansta, Embarq Türkiye araştırmacılarından Esra Süel de Embarq’ın Danimarkalı Gehl Architects ve Fatih Belediyesi ortaklığıyla yürüttüğü “Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi” hakkında bir sunum yaptı. Ulaştırma Yüksek Mühendisi Tolga İmamoğlu da “Ulaşım Planlamasında Yol Güvenliği” çalıştayında Embarq Türkiye'nin yürüttüğü, çalıştıkları kentlerde, kent içi ulaşımda trafik kazalarını azaltmayı hedefleyen RSLAB (Yol Güvenliği Laboratuarı) projesi hakkında bilgi verdi.




Geri Dön