29 / 07 / 2024

ULI'den MIPIM fuarı çıkartması!

ULI'den MIPIM fuarı çıkartması!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyesi dünyanın en büyük emlak fuarı olan MIPIM'e çıkartma yapıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Urban Land Istitute Türkiye temsilcisi Haluk Sur'un organizazsonunda gerçekleşecek çıkartmada Türkiye standnı kurulacak.  TOKİ  ve büyük şehir belediyelerinin yetkilileri, Türkiye'de yatırım fırsatları hakkında dünyanın dört bir tarafından gelen yapancı yatırımcıları bilgilendirecek.

Fransa'nın Cannes kentinde 16-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek MIPIM fuarı emlak alanında dünyanın en büyük organizasyonu. Dünya genelinde dev gayrimenkul geliştirme, inşaat şirketleri, emlak zincirleri, emlak fonları ve bankacıların buluşma noktası.

Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk flörtünü 2005 yılında MIPIM fuarında yapmıştı. Sama Dubai'nin kurmayları İBB standını ziyaret etmişti. Ardından Ekim ayında Dubai Şeyhi El Maktum Türkiye'ye gelmiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İBB başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'da yatırım fırsatları üzerine görüşmeler yapmıştı.

Belediye ile El maktum'un şirketi arasında, detayları basına ve kamuoyuna açıklanmayan bir protokol imzalanmıştı. Protokole göre bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulacaktı. Gelen tepkiler üzerine bu adımdan vazgeçilmişti. Ardından 2006 yılında yapılan levent İETT arsasının ihalesine en yüksek teklif Sama Dubai'den gelmişti.
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

TOKİ ve belediyeler Cannes yolcusu
İstanbul dışındaki kentlerdeki yapı potansiyeli sadece yapımcı şirketleri değil, organizasyoncu şirketleri de çekiyor. En son Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği'nin (GYODER) büyükşehirlerdeki yatırım fırsatlarını yerli ve yabancı yatırımcılara açmak için ilkini Bursa'da düzenlediği `Gelişen Kentler Zirvesi'nden sonra bir adım da yurtdışına yönelik bir organizasyon için geldi.

Enstitü ile işbirliği
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa büyükşehir belediyeleri, dünyanın en büyük emlak fuarı olarak nitelendirilen ve Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM'e çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Organizasyon, dünyanın en önemli şehircilik enstitülerinden biri olan Urban Land Istitute'nün Türkiye temsilcisi Haluk Sur'un yönlendiriciliğinde gerçekleştirilecek. MIPIM'e Türkiye standı kurmaya hazırlanan TOKİ ve büyükşehir belediyelerinin yetkilileri, Türkiye'nin yatırım fırsatları hakkında yabancı yatırımcıları bilgilendirecek.

Devler orada olacak
Fransa'nın Cannes kentinde 16-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek MIPIM fuarı emlak alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak gösteriliyor. MIPIM, dünya genelinde dev gayrimenkul geliştirme şirketleri ve emlak zincirlerinin yanı sıra, fuar emlak fonları ile bankacılar için de buluşma noktası olarak değerlendiriliyor.

GYODER DE HAZİRANDAKİ FUARA ÇALIŞIYOR
Gayrimenkul alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonu olan GYODER de büyükşehirlerdeki yatırım fırsatlarını yerli ve yabancı yatırımcılara açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kuruluşun bu yöndeki en önemli çalışması ilkini ocak ayında Bursa'da düzenlediği `Gelişen Kentler Zirvesi' oldu. Önümüzdeki aylarda ikinci etkinliği düzenlemeye hazırlanan kurum, öte yandan haziran ayında düzenleyeceği İstanbul Emlak Fuarı ile yabancı yatırımcıları İstanbul'a çekmeye hazırlanıyor.

AMA DUBAİ'NİN İLK FLÖRTÜ

MIPIM, önemli iş bağlantılarının gerçekleştirildiği organizasyonlardan. Bunlardan biri de Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk flörtünü 2005 yılında MIPIM'de yapmalarıydı. Sama Dubai kurmaylarının İBB standını ziyaretlerinin ardından ekim ayında Dubai Şeyhi El Maktum Türkiye'ye gelerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'da yatırım fırsatları üzerine görüşmeler yapmıştı.
Ayrıca, İBB ile El Maktum'un şirketi arasında, detayları basına ve kamuoyuna açıklanmayan bir protokol imzalanmıştı. Elde edilen verilere göre, iki kuruluş arasındaki protokolde bir GYO da kurulması öngörülmüştü. Ancak, bu proje hayata geçirilememiş, ardından, 2006 yılında Levent İETT arsasının ihalesine en yüksek teklif Sama Dubai'den gelmişti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön