28 / 04 / 2024

Ülker Dardanel'i satın almaya hazırlanıyor!

Ülker Dardanel'i satın almaya hazırlanıyor!

Ülker'in de sahibi Yıldız Holding, yeni bir satın almaya hazırlanıyor. Yıldız Holding, dondurulmuş gıda sektörünün büyük oyuncularından Dardaneli satın almak üzere görüşmelere başladı



 

Ülkerin de sahibi Yıldız Holding, dev bir satın almaya daha imza atma yolunda. Yıldız Holding, içinde bulunduğu finansal darboğazı aşmaya çalışan dondurulmuş gıda üreticisi Dardaneli satın almak üzere görüşmelere başladı.

Dardanelden Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamada, şirket ile ADM Capital arasında süren ortaklık görüşmelerinin Yıldız Holdingin katılımıyla devam ettirildiği belirtildi. Açıklamada, görüşmeler henüz sonuçlanmamış olmakla birlikte, ADM Capital ve Yıldızın iştirakleri vasıtasıyla şirkete sermaye artırımı suretiyle ortak olabilmesi için gerekli yasal izin sürecini başlattığı belirtildi. Açıklamada, Dardanel Su Ürünleri, Dardanel Enez Konserve ve Dardanel Sporun hisselerinin, çoğunluğu ve kontrolü Asia Debt Management Hong Konga ait olan bir şirkete satış işlemlerinin başlatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Borçları için görüşülüyor

Görüşmelerle ilgili Yıldız Holdingden resmi bir açıklama yapılmazken, Dardanelin alacaklı tarafları ile de görüşülüp anlaşma sağlanmasının gerektiği belirtildi. Dardanelin mevcut borçları üzerinde görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. 1984te Niyazi Önen tarafından kurulan ve  halka açık bir şirket olan Dardanel, 1999da   içine girdiği finansal darboğazdan çıkmaya çalışıyordu. 40 milyon dolar borçla yakalandığı 1999-2000 krizinin ardından borcu 200 milyon dolara ulaşan şirket, özellikle iki yıldır ortak arıyordu. Tüm işlemlerin tamamlanmasıyla ADM-Yıldız Holdingin kuracağı şirketin Dardanelde yüzde 50.11 payı olacağı belirtiliyor. Ayrıca ADM tek başına yüzde 30.17 hisseye sahip olacak. Piyasa değeri 30.1 milyon dolar olan Dardanelin 30 Eylül itibariyle kısa vadeli borcu 144.1, uzun vadeli borcu 195.3 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

STAR

 


Geri Dön