04 / 05 / 2024

Ulubey Kanyonları tabiat parkı olacak!

Ulubey Kanyonları tabiat parkı olacak!

Uşak Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker, ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nın iki yıl içinde "Tabiat Parkı" olarak ziyarete açılacağını bildirdi



Toker, Ulubey Kanyonları'nın Tabiat Parkı olarak turizme açılmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ulubey Kanyonları'nın kent için önemli turizm potansiyellerinin başında yer aldığını, ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra uzunluk bakımından dünyanın en uzun ikinci kanyonları olduğunu belirten Toker, şunları kaydetti:

"Kanyonların turizme açılması için çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 5 bin hektarlık alan tabiat parkı olarak ziyarete açılacak. Kanyon bölgesinde ağaçlandırma çalışmalarına başlıyoruz. Kasım ayı itibariyle teraslama çalışmaları yapacağız. Bu dikim sezonunda ağaçlandırma tamamlanacak. Bölgemizin karakteristik özeliklerine uygun ağaçları kanyona dikeceğiz. İçerisinde yürüyüş alanları, seyir tepeleri, endemik bitki türleriyle çeşitli hayvanların özel bakım merkezlerinin de bulunacağı kanyondaki çalışmaları iki yıl içerisinde tamamlamayı hedefledik." Toker, çalışmaların tamamlanmasının ardından kanyona çok sayıda ziyaretçinin geleceğini, bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin de bundan yararlanacağını ümit ettiklerini bildirdi.
AA


Geri Dön