29 / 04 / 2024

Ulubey Kanyonu için cam teraslar yapılacak!

Ulubey Kanyonu için cam teraslar yapılacak!

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Ulubey kanyonunun rahatça izlenmesi için cam teraslar yapılacak. 700 bin liraya mal olacak cam teraslar, kanyonu en iyi gören noktalara yerleştirilerek daha rahat izlenmesi sağlanacak.




Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Ulubey kanyonunun rahatça izlenmesi için cam teraslar yapılacak. 700 bin liraya mal olacak cam teraslar, kanyonu en iyi gören noktalara yerleştirilerek daha rahat izlenmesi sağlanacak. Cam teraslar 6 ay içerisinde hizmete girecek.


"Destek bekliyoruz"

Ulubey Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Park Kanyon Projesi"nin ihalesi yapıldı. İki isteklinin katıldığı ihalede en düşük teklif, KDV hariç 700 bin Türk lirası oldu. Kaymakam Mehmet Aksu, projenin yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu, amaçlarının kanyonların, Ulubey'in ve Uşak'ın tanıtımına uzun vadeli ve yenilikçi projelerle katkı sağlamak olduğunu söyledi. Aksu, altı ay içinde inşaatı bitirmek istediklerini de belirtti. 

Kanyonun tanıtılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Aksu, şunları söyledi: "Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, 119 hektarlık bir alanı milli park ilan etti. Şu anda Bakanlar Kurulu'na Ulubey kanyonunun milli park ilan edilmesi ile ilgili taslak plan sunuldu. Bizler de kanyon için 794 bin lira değerinde bir proje hazırladık. Eklentileriyle beraber bu projenin maliyeti 1.5 milyon lira olacak. Ulubey kanyonuna 110 metrekare büyüklüğünde bir cam teras yapılacak. Bunun yanına 170 metrekare büyüklüğünde bir sosyal tesis ve 8 bin metrekarelik bir alanda da peyzaj çalışmasıyla yeşil alan turizme kazandırılacak. Kanyonun tanıtımı konusunda Uşak ve Ulubey'deki sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyoruz."


Yeni Asır




Geri Dön