27 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi 2018'de açılacak!

Uludağ Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi 2018'de açılacak!

Uludağ Üniversitesi'ni daha modern ve yaşanabilir bir alan haline getirecek olan Sosyal Yaşam Merkezi'nin protokolü imzalandı.



Uludağ Üniversitesi'ni daha modern ve yaşanabilir bir alan haline getirecek olan Sosyal Yaşam Merkezi'nin protokolü imzalandı. 


Toplam 80 milyon Dolar maliyeti ile Bursa'nın da önemli projeleri arasına girecek Sosyal Yaşam Merkezi'nin 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor. 


PROTOKOL İMZALANDI 

Uludağ Üniversitesi, vizyon projelerinden birisi olan Sosyal Yaşam Merkezi ihalesini geçtiğimiz ay tamamladı. Üniversite yönetimi ihaleyi kazanan  Ankara  firması YDA Grup ile protokol imzaladı.Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, YDA İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, rektör yardımcıları, YDA Grup yöneticileri ile çok sayıda akademisyen katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldiklerinde yeni bir sloganla yola çıktıklarını söyledi. 3. Nesil Üniversite anlayışı ile üniversiteyi geleceğe hazırlaya çalıştıklarını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, bu anlayışın da büyük bir dönüşüm ve gelişim gerektirdiğinin altını çizdi. 


Sürecin hızla yürütüldüğünü kaydeden Rektör Ulcay;"Bu hemen bugünden yarına olabilecek bir iş değil. Dönüşüm birzaman alacak. 


Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren değişim ve dönüşüm için adımlarımızı atıyoruz. 

Herkesin yaptığı şeylerden farklı bir şeyler yapıyoruz. Üniversitelerin de birer kurum olarak eski yaklaşımından sıyrılarak yeni dünya ile rekabet edebilecek şekilde hem yapılandırılmasına hem de çalışmasına alışmamız gerekiyor. 


'ONUR DUYUYORUZ' 

Uludağ Üniversitesi ve YDA Grup'un kamu özel sektör ortaklığı konusunda güzel bir birliktelik örneği sergilediğini vurgulayan YDA İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, üniversiteleri bilim ve eğitim yuvaları olarak gördüklerini kaydetti. Üniversiteler kapsamında ilk yatırımlarını Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yaptıklarını açıklayan Hüseyin Arslan:'Bizler üniversitelerdeki gerek hocalarımızın gerekse de öğrencilerimizin yaşam standartlarını yükseltecek, ihtiyaçlarına kampüs içerisinde cevap verebilecek yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede çok önemsediğimiz Bursa'ya ve Uludağ Üniversitesi'ne yaklaşık olarak 50 bin metrekare bir alan içerisinde diğer alanlarıyla birlikte 135 bin metrekareyi kapsayacak ve yatırım bedeli olarak 80 milyon Dolarlık bir projenin imza töreninde bulunmaktan büyük onur ve heyecan duyuyoruz'dedi. 

ÖĞRENCİLERE BURS SÖZÜ 

YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, mühendislik ve mimarlık fakültesinin en başarılı 10'ar öğrencilerine burs sözü de verdi. Hüseyin Arslan, ayrıca Rektör Yusuf Ulcay'ın belirleyeceği iki bölüme ilk beşte yerleşen en başarılı 5'er öğrenciye de 10 aylık 500'erTL burs vereceğini sözlerine ekledi. 


Bursa Hayat


Geri Dön